Els infants de Begur i Esclanyà rebran aquest cap de setmana mascaretes de protecció de la Covid-19

01 mai 2020

Se’n podran beneficiar tots els infants de fins a 12 anys empadronats a Begur o Esclanyà, estiguin o no escolaritzats al municipi.

L’Ajuntament, a través de la Regidoria de Sanitat, i les AMPA de l’Escola Doctor Arruga i de l’Escola Olivar Vell han unit esforços per a garantir que tots els infants fins als 12 anys empadronats a Begur o Esclanyà -escolaritzats o no al municipi- disposin de mascaretes de protecció de la Covid-19; coincidint, sobretot, amb l’aprovació i l’entrada en vigor tant del permís per a sortir a la via pública per als menors de 14 anys com de les primeres fases de desconfinament.

Aquest diumenge 3 de maig al matí es durà a terme a Begur i a Esclanyà l’entrega de les mascaretes de protecció als infants des de P3 fins a sisè de primària. El repartiment anirà a càrrec de les AMPA dels dos centres educatius del municipi -a qui l’Ajuntament felicita i posa en valor l’impuls d’aquesta iniciativa-; mentre que el consistori també ha pres part del projecte adquirint el material.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, recomana “fer un ús responsable i adequat de tot el material d’autoprotecció” i explica que “ara més que mai hem de donar exemple als nostres infants complint amb les mesures establertes i fent de les fases de desconfinament una oportunitat per a superar la pandèmia el més reforçats i units possible”.

Quan i on es durà a terme el repartiment?

El repartiment de les mascaretes de protecció es durà a terme per franges d’edat, per centre i per hores. Així, cada infant podrà adquirir gratuïtament una única mascareta i només en aquell centre on està matriculat i en l’horari convingut.

En el cas de l’Escola Doctor Arruga el repartiment del material es farà a l’exterior de l’entrada de consergeria. Per als alumnes de P3, P4 i P5, l’horari d’entrega de les mascaretes serà de 10 h a 11 h; per als de primer, segon i tercer de Primària, d’11 h a 12 h; i per als de quart, cinquè i sisè de Primària, de 12 h a 13 h.

En el cas de l’Escola Olivar Vell el repartiment del material es farà a l’entrada exterior del centre. Per als alumnes de P3, P4 i P5, l’horari d’entrega de les mascaretes serà de 10 h a 11 h; per als de primer, segon i tercer de Primària, d’11 h a 12 h; i per als de quart, cinquè i sisè de Primària, de 12 h a 13 h.

Finalment, l’Ajuntament també garantirà mascaretes per a tots aquells infants menors de 12 anys empadronats a Begur o Esclanyà que no estiguin escolaritzats al municipi. En aquest cas, el repartiment es durà a terme el diumenge 3 de maig, de 10 h a 11 h, al pàrquing de l’Escola Doctor Arruga.

Com es farà l’entrega de les mascaretes?

El pare, mare o tutor/a legal de cada infant serà l’encarregat de recollir la mascareta; i en cas que una mateixa família disposi de més d’un fill/a matriculat al centre, les diferents mascaretes es podran adquirir en un mateix torn.

A més, des de l’organització es fa èmfasi en la necessitat de mantenir en tot moment la distància de seguretat mínima d’1,5 metres entre cada persona i de respectar les mesures de seguretat, de protecció i higièniques establertes.

Quin tipus de mascaretes s’entregarà?

Les mascaretes de protecció de la Covid-19 que es repartiran aquest diumenge 3 de maig són mascaretes infantils cent per cent de cotó i de doble capa. Aquestes compten amb el Certificat UNE0065 i disposen de proteccions de filtratge de partícules de fins al 94%.

A més, estan esterilitzades per evitar la proliferació de bacteris i microorganismes, i són reutilitzables.

 


Categories: EnsenyamentSanitat