Els municipis del litoral gironí uneixen esforços per a la protecció de les tortugues

12 jul 2023

Begur ha acollit aquesta setmana una formació protocol·lària adreçada als equips tècnics dels ajuntaments i serveis de Begur, Pals i Palamós.

El Cinema Casino Espai Cultural va ser la seu aquest dimarts 11 de juliol al matí d’una formació protocol·lària adreçada als equips tècnics dels ajuntaments de Begur, Pals, Castell – Platja d’Aro i Palamós; dels serveis de Protecció Civil, Policia Local, Creu Roja; i dels equips de neteja de les platges, amb l’objectiu d’orientar a tots aquests professionals sobre com actuar davant l’aparició de rastres, nius o cries de tortuga o tortugues babaues niant a les platges.

La formació estava impartida per l’equip tècnic de biòlogues del Centre Tecnològic BETA de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i per personal tècnic de la Xarxa per la Conservació de la Natura.

Jordi González, regidor de Medi Ambient i Platges, destaca que “hi ha un interès molt important entre els municipis del litoral en fer xarxa i crear sinergies davant d’escenaris totalment nous a casa nostra com els que ens hem trobat recentment a Begur, amb l’arribada d’una tortuga careta. És imprescindible que ens ajudem entre nosaltres i que sapiguem donar una resposta ràpida i efectiva davant d’aquests nous episodis”.

En aquest sentit, cal destacar que el niu de tortuga careta que es troba a la platja de Sa Riera des de mitjans del passat mes de juny evoluciona de forma molt positiva. Per tot plegat, el consistori agraeix la col·laboració ciutadana i fa una crida a tota la població a continuar implicant-se en la protecció, defensa i benestar d’aquesta espècie durant la seva estada a casa nostra.

Així, en cas de veure una tortuga marina a la platja cal seguir aquestes recomanacions:

. Truqueu immediatament al telèfon 112

. No molestar a la tortuga en cap cas.

. Evitar cridar a prop de l’espècimen.

. En cap cas es pot tocar l’animal.

. Es recomana no acostar-s’hi a menys de set metres i no posar-s’hi al davant.

. Eviteu fer fotografies de la tortuga amb flaix.

. Si veieu un rastre de tortuga a la sorra vetlleu perquè ningú l’esborri.


Categories: Medi AmbientPlatges