Els premis literaris 2022 i el XII Concurs de cartells de la Fira d’Indians ja tenen guanyadors i guanyadores. Enhorabona!

02 abr 2022

L’Ajuntament agraeix la implicació de totes i tots els participants.

Aquest dissabte 2 d’abril l’Ajuntament de Begur ha entregat els guardons als guanyadors i finalistes de la 37a edició del Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta en categoria d’adults (narrativa curta) i infantil (contes de Sant Jordi); i del 12è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, en un acte celebrat al Casino Cultural.

A la trobada hi han pres part l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; la regidora de Cultura, Gemma Coll; el regidor de Turisme, Eugeni Pibernat; i els premiats i premiades i les seves respectives famílies. A més, l’Aula de Música de Begur i el Cor juvenil de l’Esparver també han amenitzat la vetllada amb diferents actuacions.

12è Concurs de cartells de la XVII Fira d’Indians

Un dels guardons que s’ha entregat durant l’acte ha estat el del 12è Concurs de cartells de la Fira d’Indians, que aquest 2022 -durant el primer cap de setmana del mes de setembre- commemorarà la seva dissetena edició.

Els encarregats d’escollir l’obra guanyadora van ser els integrants de l’equip indià i en aquesta ocasió el guardó va anar a parar a Sílvia Fernández Masferrer, veïna de Tordera, per la seva creació “Paraules viatgeres en el temps” sota la temàtica “Mots indians”.

La seva obra va ser escollida pel jurat com a vencedora del certamen, el juny de l’any 2020, per la seva creativitat, capacitat comunicativa, adequació de la temàtica, i versatilitat per a adaptar-se a diferents formats, entre el total de 15 obres que es van presentar.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, agraeix a tots els participants la seva implicació en el certamen i avança que “ben aviat començarem a donar ja tots els detalls de la nova Fira d’Indians. Un esdeveniment que ja podrem celebrar en plena normalitat, que ens depararà moltes sorpreses i que estem convençuts que serà tot un èxit”.

37è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria d’adults (narrativa curta)

Aquest 2022 el jurat del certamen en categoria d’adults -conformat per Carlos Fernández, llicenciat en Filosofia, i David Galceran, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Begur- ha acordat de forma excepcional declarar desert el premi. Amb tot, l’organització agraeix a tots els autors i autores participants la seva adscripció i col·laboració en aquesta convocatòria.

La tasca encomanada al jurat és valorar les composicions literàries admeses tenint en compte els criteris següents:

. La qualitat de l’escriptura, coherència, correcció i propietat.

. L’estructuració del contingut i l’argumentació.

. El poder comunicatiu de la composició literària.

. L’originalitat de la temàtica i la composició.

Així, després d’haver llegit acuradament totes les obres presentades a concurs –i lamentant la mesura adoptada- el jurat ha acordat declarar desert el premi tenint en compte la seva obligació per a garantir el sentit, la qualitat i la repercussió del certamen en aquesta i també en les futures edicions.

Amb aquesta decisió, l’organització vol encoratjar a tothom a seguir participant en el concurs i seguir demostrant que el país és una terra plena de talents.

37è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria infantil (contes de Sant Jordi)

Els alumnes de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà han pres part enguany de la categoria infantil d’aquest certamen convocada per la Biblioteca Salvador Raurich. El jurat format Mercè Collado, de l’Escola Doctor Arruga; Anna Castro, de l’Escola Oliva Vell; i Rosa Vilà, directora de la biblioteca, ha escollit els següents guanyadors:

Grup A: escolars de 1r de primària

. Premi: Mar Vergés (Escola Olivar Vell), per “Salvem l’escull de coral”.

. Accèssit: Jan Hernández (Escola Dr. Arruga), per “Les roses brillants”.

Grup B: escolars de 2n de primària

Premi: Ciro Cuadrado (Escola Olivar Vell), per “El tauró malalt”.

Accèssit: Martí López (Escola Dr. Arruga), per “Contaminació”.

Grup C: escolars de 3r de primària

Premi: Ona Capella (Escola Dr. Arruga), per “El meu globus”.

Accèssit: Alma Bocanegra (Escola Dr. Arruga), per “Tres estrelles”.

Grup D: escolars de 4t de primària

Premi: Theo López (Escola Olivar Vell), per “Les aventures del bibliotecari”.

Accèssit: Noa Cuadrado (Escola Olivar Vell), per “Gaturro verd”.

Grup E: escolars de 5è de primària

Premi: Lucía Bocanegra (Escola Dr. Arruga), per “La brúixola màgica”.

Accèssit: Àlex Berrocal (Escola Olivar Vell), per “De viatge a Canàries”.

Grup F: escolars de 6è de primària

Premi: Èlia Sinués (Escola Olivar Vell), per “Gat de carrer”.

Accèssit: Joel Aymerich (Escola Dr. Arruga), per “Els primers Distronautes”.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, agraeix la participació i explica que “després de dos anys, els darrers, molt complexos i excepcionals a causa de la pandèmia la cultura torna a brollar amb força a Begur i a Esclanyà i ja ens preparem per una primavera que serà tot un esclat cultural a casa nostra”.

Per la seva part, Gemma Coll, regidora de Cultura, defensa que “des de l’Ajuntament seguirem apostant per a certàmens i projectes com aquest que representen un vertader estímul per a tots els nostres infants en el seu procés d’aprenentatge i creixement i que són un tresor a nivell cultural per al nostre poble, tan per la seva trajectòria i llarg recorregut, com per tot el talent i la creativitat que hi ha al darrere”.