Els premis literaris 2024 i el XIV Concurs de Cartells de la Fira d’Indians ja tenen guanyadors i guanyadores. Enhorabona!

20 abr 2024

Ambdós certàmens, ja consolidats a la vila, han tingut una gran acollida. L’Ajuntament agraeix la implicació i felicita els premiats i premiades. 

Avui, dissabte 20 dabril, lAjuntament de Begur ha celebrat l’entrega de premis de la 39a edició del Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta, en categoria infantil; i del 14è Concurs de cartells de la Fira dIndians, en un acte al Cinema Casino Espai Cultural. A l’acte obert al públic hi han participat el regidor de Cultura, Jordi Gonzàlez; el regidor de Turisme, Andreu Peñalver; i els premiats i premiades.

14è Concurs de cartells de la Fira dIndians

Un dels guardons que sha entregat avui ha estat el del 14è Concurs de cartells de la Fira dIndians, un dels esdeveniments marcats al calendari begurenc i que enguany tindrà lloc els dies 6, 7 i 8 de setembre.

Enguany s’ha estrenat l’opció de poder presentar les propostes en format digital o físic i s’han inscrit un total de 23 obres. El jurat, format pels membres de l’Equip Indià, ha votat les diferents obres presentades de forma anònima i ha resultat guanyadora Irene Margherite Campolo, una jove artista begurenca de 17 anys, amb ‘El somni crioll’. Andreu Peñalver, regidor de Turisme, agraeix l’acollida que un cop més ha tingut la iniciativa. “Per a nosaltres, és important que la població s’impliqui en l’organització i la celebració de la Fira d’Indians. Aquest concurs és la constatació  del to popular i cultural que volem que tingui aquesta festa”, ha explicat durant l’acte. 

39è Premi Teresa Juvé de Narrativa Curta: categoria infantil

Els alumnes de les escoles Doctor Arruga de Begur i Olivar Vell d’Esclanyà són els protagonistes de la categoria infantil d’aquest certamen i el jurat ha escollit els següents guanyadors:

Grup A: 1r de primària

. Premi: Martí Ramos (Escola Doctor Arruga), per El Martí i el drac”

. Accèssit: Martina Ralló (Escola Doctor Arruga), per La Marina i els misteris”

Grup B: 2n de primària

. Premi: Ivet Comas (Escola Doctor Arruga), per La nena i els seus amics”

. Accèssit: Maia Bové (Escola Olivar Vell), per El conillet esquiador”

Grup C: 3r de primària

. Premi: Max Capella (Escola Doctor Arruga), per La girafa i el bàsquet”

. Accèssit: Mar Vergés (Escola Olivar Vell), per La vida salvatge de les lleones”

Grup D: 4t de primària

. Premi: Aina Cufinyà (Escola Doctor Arruga), per La festa del pijama”

. Accèssit: Anna Comas (Escola Doctor Arruga), per El país del bàsquet”

. Accèssit: Charlotte Bercovici (Escola Olivar Vell) per “El segrest de la Cendra”

Grup E: 5è de primària

. Premi: Victoria Balanyuk  (Escola Doctor Arruga), per Les tres noies de New York”

. Accèssit: Milo Paez (Escola Olivar Vell), per El llapis màgic”

Grup F: 6è de primària

. Premi: Joana Santanch (Escola Doctor Arruga), per Veus les coses com no saps que són”

. Accèssit: Noa Cuadrado (Escola Olivar Vell), per La flor”

Jordi González, regidor de Cultura, agraeix la tasca del jurat, i la implicació dels mestres i professors per fomentar la participació en aquest premi, i destaca: “través d’aquesta iniciativa, no només fomentem la creativitat i l’expressió artística dels joves, sinó que també promovem la lectura, l’escriptura i el pensament crític”. I afegeix: “Reconèixer i premiar les seves obres no només els motiva a continuar explorant el món de la literatura, sinó que també els confereix un sentit d’orgull i realització personal. Gràcies a tots per participar-hi, esperem seguir gaudint del vostre talent en properes ocasions”.