Els tres carrers transversals del barri de Sant Josep, a Begur, no tindran, inicialment, aparcament

20 ago 2019

Els tres carrers transversals del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur, Mestral, Gregal i Xaloc, que deixaran de ser cul-de-sac per convertir-se en vials de sortida, segons el projecte que ja s’executa, no tindran, inicialment, zones d’aparcament. Així ho va anunciar el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Carreras, durant la trobada que va tenir el nou govern municipal, presidit per l’alcaldessa Maite Selva, amb una trentena de veïns ahir a la tarda. La desaparició dels pàrquings dels tres carrers, segons recorda Carreras, ja queden totalment coberts amb l’ampliació del pàrquing, que podrà acollir-ne uns 60, i les noves zones d’aparcament al vial d’entrada, avinguda Sant Josep, i a la part de dalt del nou vial de sortida, l’allargament del carrer Manel Massoni, dins de Palafrugell.

La trobada amb els veïns, que es va fer al local polivalent d’Esclanyà i va durar prop d’una hora, va servir per poder explicar als veïns en què consistien les obres que s’estaven executant en aquest àmbit urbà, ja que no ho havia fet l’anterior equip de govern, i poder escoltar les seves demandes. El responsable de les obres, Juanjo Murgi, va explicar que l’objectiu del projecte era millorar la vialitat de la zona, a més d’adequar la zona d’aparcament, amb enllumenat i asfalt. A més, va recordar que les obres s’han aturat aquest estiu i es reprendran a principis de setembre amb la previsió de tenir-les enllestides de cares a final d’octubre. El projecte, amb un termini de 5 mesos, es va adjudicar a l’empresa Aglomerats Girona per 308.880 euros.

Alguns dels veïns presents van aprofitar per demanar que es preservin els aparcaments als tres carrers transversals, com els hi havia l’anterior govern, amb zona alternativa a ambdues bandes dels vials. Però Murgui ja va deixar clar que aquests desapareixien, més quan ara se’n creaven de nous a ambdues bandes dels esmentats vials. Tot i això, el nou govern no tanca la porta a revisar-ho per més endavant. A més, alguns veïns van aprofitar la trobada amb el govern , en què també hi havia el regidor d’Esclanyà, Marià Renart, per denunciar altres fets del barri, com la brutícia a la riera que passa pel costat, la fibra òptica, la fressa que es produeix quan juguen a la zona esportiva, que forma part de Palafrugell, la poca presència policial o la problemàtica de la recollida d’escombraries porta a porta.