Els veïns del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur, a favor de la millora viària

15 feb 2018

Els veïns del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur, valoren molt positivament la millora de la vialitat del seu àmbit urbà amb la construcció d’un nou carrer per la banda de Palafrugell per donar sortida als vehicles i la reconversió dels actuals vials en una sola direcció. Així es va poder veure ahir al vespre durant la reunió pública convocada per l’equip de govern, amb l’alcalde, Joan Loureiro, al capdavant, la qual va aplegar una trentena de persones al local polivalent d’Esclanyà. Al mateix temps, van ser informats, i van acceptar-ho com a millora, del nou sistema de recollida d’escombraries porta a porta, com ja fa un any que s’aplica a bona part del terme, que es farà al barri a partir de dilluns vinent, com també s’incorporarà el nucli antic d’Esclanyà.

L’alcalde va explicar que encara s’ha de fer el projecte definitiu i que les obres, si tot va com ha d’anar, es faran passat l’estiu. Tot i això, ja va explicar les línies mestres. Així, el vial d’entrada al barri, l’avinguda de Sant Josep, serà només d’entrada, mentre els tres vials transversals seran de sortida en direcció al nou vial que s’ha de fer al terme de Palafrugell i que assumirà Begur.

Amb el nou vial, Loureiro va afegir que hi haurà una reordenació de l’aparcament als vials. Així, hi haurà pàrquings a un costat del vial d’entrada i del de sortida. I als tres carrers, Xaloc, Gregal i Mestral, que ara s’aparca a ambdós costats, només es podrà fer en una banda, alternant-se cada 15 dies. A més, el mandatari begurenc va recordar que també es millorarà l’aparcament existent amb una nova reorganització, guanyant més places, a part de fer de bell nou el parc infantil.

Dins de la reordenació del pàrquing, però, desapareixeran els contenidors existents, ja que, a partir de dilluns, el barri s’integra a la recollida porta a porta, com ja es fa, des de fa un any, a bona part del municipi. Per això, es va aprofitar la trobada veïnal per fer una avançament del nou sistema, que funcionarà a través d’uns cubells, que els veïns poden aconseguir a partir d’avui a l’àrea de Medi Ambient o al local d’Esclanyà, presentant sempre un rebut de l’aigua. En aquest punt, alguns veïns van manifestar molts dubtes, però amb les explicacions de l’alcalde, com també de l’educadora ambiental de l’àrea, la majoria dels dilemes es van dissipar. “Sé que els canvis d’hàbits costen”, va manifestar l’alcalde, però va afegir: “O recollim selectivament o paguem el doble”.