Els veïns i veïnes de Begur ja poden gaudir de la nova plaça del carrer Sant Pere

21 jul 2020

L’espai compta amb una zona de jocs infantils i amb nou arbrat i mobiliari urbà.

Aquest mes de juliol l’Ajuntament de Begur ha donat per acabades, a falta de la resolució d’alguns detalls, les obres d’urbanització de la parcel·la sense pavimentar ubicada entre els carrers Sant Pere i Santa Teresa de Begur. L’espai, que fins ara actuava com a zona d’aparcament per a vehicles, ha estat sotmès al llarg dels darrers mesos a diverses tasques d’arranjament que han permès transformar aquest emplaçament en un nou espai verd multifuncional.

Amb aquesta actuació, Begur amplia els espais d’oci familiar a la vila i passa a comptar amb una nova plaça al casc antic que ajudarà a pacificar i a embellir el centre de la vila. L’espai, que ja està obert, s’adreça a tots els col·lectius i és plenament segur i accessible.

En què han consistit els treballs?

Les obres d’aquest projecte -redactat per Jané & Font Arquitectes i iniciat per l’anterior equip de govern l’any 2018- s’han dut a terme sobre una superfície total de 505,70 m2 i han consistit, fonamentalment, en l’eliminació dels anteriors murs, la instal·lació d’enllumenat i mobiliari urbà i habilitar nou arbrat.

L’actuació, amb un cost de 341.857,43€ (IVA inclòs), va començar a ser executada per l’empresa Tecyr Construcciones y Reparaciones, S.A., fins al moment en que aquesta va entrar en fallida. Posteriorment, es va cedir l’execució de l’obra a Girodservices SL. Atenent que l’obra estava subcontractada a l’empresa begurenca Construccions Bolivar, s’ha seguit amb la mateixa subcontractació.

Jordi Carreras, regidor d’Obres i Manteniment, explica que “després d’alguns entrebancs i imprevists que han comportat un endarreriment en l’execució de les obres, l’espai per fi ja és una realitat. Demanem disculpes per les molèsties que aquesta actuació hagi pogut generar i convidem tots els veïns i veïnes a gaudir d’aquest nou espai que estem convençuts que tindrà una molt bona acollida”.


Categories: Obres