Es millorarà l’aparcament del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur

08 gen 2018

Paral·lelament a la millora del trànsit del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a Begur, dins un conveni urbanístic amb Palafrugell, el govern begurenc també vol actualitzar altres aspectes de l’esmentat barri, destacant l’actual aparcament existent i que també compte amb el punt de recollida selectiva d’escombraries i un parc infantil. Per això, la junta de govern, a proposta de l’àrea d’Obres, ja ha aprovat l’expedient de contracte menor de serveis per a la redacció del projecte d’urbanització i direcció facultativa del projectes d’obres de condicionament de l’esmentat pàrquing a l’empresa Berrysar Enginyeria + Consultoria per un import de 17.545 euros.

L’objectiu de la redacció del projecte és millorar els tres serveis existents, deixant clar la necessitat d’acostar la zona infantil al costat del carrer, fer l’entrada al pàrquing per un costat, millorar la disposició dels aparcaments i condicionar millor el punt de recollida selectiva. Segons l’acord de la junta, l’estudi ha d’estar abans d’acabar aquest mes de gener. “Volem millorar tots els barris del municipi, però el de Sant Josep és una prioritat”, ha recordat l’alcalde, Joan Loureiro.

El ple de novembre passat ja va aprovar definitivament, per unanimitat, el conveni urbanístic amb Palafrugell que permetrà donar sortida als carrers amb cul-de-sac del barri per al municipi veí. “En aquests moments s’està acabant de redactar el projecte constructiu”, va assenyalar Loureiro, que ja ha tingut trobades amb veïns i han valorat positivament el projecte viari. Tot i això, l’alcalde té previst convocar una reunió pública amb els veïns de Sant Josep d’Esclanyà perquè puguin conèixer de primera mà el projecte que permetrà completar la xarxa viària del barri. El projecte es concretarà en l’execució del tram del carrer Mestre Manel Massoni pendent d’obertura situat al terme municipal de Palafrugell i completar així la xarxa viària del barri de Sant Josep de Begur, donant sortida als carrers Xaloc, Gregal i Mestral. En la mateix reunió, també es donarà compta de la remodelació de la zona d’aparcament i parc infantil.

El barri de Sant Josep, que constitueix un àmbit de sol urbà, té el seu accés d’entrada i sortida per l’avinguda Sant Josep, que constitueix l’estructura principal del barri. Respecte als carrers secundaris, disposats de manera perpendicular, només un, el de Migjorn, connecta per la banda sud amb la xarxa viària de Palafrugell. La resta, els de Xaloc, Gregal i Mestral, es troben sense sortida, coincidint amb el límit dels termes de Begur i Palafrugell. Amb el nou tram viari, es donarà sortida pel sud a aquests tres carrers. Actualment, la finca és agrícola, però, en part, depèn del desenvolupament futur del sector Sud 1.1 Piverd Est de Palafrugell. “Millorarem la correcta mobilitat al barri, però també dels de Palafrugell”, ha recordat l’alcalde.


Categories: AjuntamentObres