Es posa en marxa la primera de les dues estacions de càrrega per a vehicles elèctrics a Begur

12 jul 2021

La instal·lació es troba a la zona del pàrquing dels Indians, al carrer de la Creu. La segona estació, ubicada a la circumval·lació amb la carretera que va a Sa Riera, és previst que entri en funcionament al llarg dels pròxims dies.

L’empresa Vilalta Corp -empresa reusenca capdavantera en el sector de les energies renovables i adjudicatària del concurs impulsat per l’Ajuntament de Begur per a l’explotació d’aquest servei al municipi- ja ha posat en marxa al llarg dels darrers dies l’estació de càrrega per a vehicles elèctrics ubicada al pàrquing dels Indians, al carrer de la Creu. Es tracta de la primera de les dues instal·lacions de recàrrega per a vehicles elèctrics que es posaran en marxa al municipi aquest estiu; la segona és previst que entri en funcionament els pròxims dies a la circumval·lació amb la carretera que va a Sa Riera.

L’explotació d’aquestes estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics no representa cap cost per al consistori, sinó que la inversió al poble va a càrrec íntegrament de l’empresa adjudicatària del contracte, que disposa d’una cessió demanial per a fer ús exclusiu del servei a Begur per un període de 10 anys.

Així, la posada en marxa d’aquest servei permet a l’Ajuntament donar compliment a un dels plans estratègics de l’actual mandat en matèria de sostenibilitat i d’aposta per a la transició energètica. Manel Vallès, regidor de Noves Tecnologies, explica que “el nostre objectiu és donar un impuls a nivell local a una tecnologia sostenible que està en constant creixement arreu del món, i poder satisfer tant la demanda actual com futura dels vehicles elèctrics”; i defensa que l’acollida d’aquesta iniciativa “donarà un valor afegit al nostre poble en matèria de sostenibilitat, innovació i serveis, i ens posicionarà arreu del territori com un municipi referent i capdavanter en mobilitat elèctrica”.

A l’estació de recàrrega per a vehicles elèctrics ubicada al carrer de la Creu els usuaris hi poden trobar panells informatius amb els respectius codis QR que permeten la descàrrega de l’aplicació per a poder gaudir del subministrament d’energia per als vehicles elèctrics. L’origen d’aquesta energia cal remarcar que és 100% verda, ja que la font de la mateixa procedeix d’energies renovables. A més, a l’Oficina de Turisme de Begur també s’hi poden trobar cartells informatius sobre aquest servei.

En paral·lel a la posada en marxa d’aquesta instal·lació, l’Ajuntament també ha dut a terme diferents gestions amb municipis com els de Pals i Torroella per a poder implementar tarifes de preus unificades i poder eliminar així diferències de preus entre municipis veïns.


Categories: Noves Tecnologies