Es presenta la segona edició del Correpoble, la cursa popular del Baix Empordà

24 gen 2024

El Correpoble pretén fomentar el moviment esportiu municipal a través del ‘running’ amb la implicació de tots els municipis de la comarca. Es tracta d’una competició per equips en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi.

El Castell de Calongeva acollir el dimarts al matí la presentació de l’activitat esportiva Correpoble, una proposta que impulsa el Consell Esportiu del Baix Empordà mitjançant la qual es volen fomentar nous reptes en l’esport, implicant tots els municipis de la comarca en el foment d’una festa al voltant de la pràctica esportiva popular.

L’acte de presentació va comptar amb la presència de la presidenta del Consell Comarcal del Baix Empordà, Glòria Marull; l’alcalde de Calonge i Sant Antoni, Jordi Soler, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, Maria Puig; la representant territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, Anna Julià, acompanyats del director del Consell Esportiu del Baix Empordà, Xavier Gamero; i el Tècnic d’Esports de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, David Vallès. Begur també hi va tenir una representació, amb la presència del regidor d’Esports, Jordi Carreras, i el tècnic d’Esports, Eduard Batlle.

L’objectiu d’aquesta 2a edició és el de seguir promocionant l’activitat física als municipis del Baix Empordà, i en aquest cas a través del ‘running’, convidant tothom, major de 12 anys, a participar d’una prova que es pot fer corrent, caminant o fent marxa nòrdica. L’itinerari de la prova serà d’uns 10 quilòmetres i majoritàriament planer, que transcorrerà pels llocs més emblemàtics d’aquell municipi de la comarca que, en cada ocasió, aculli la cursa. Cada any una població diferent de la comarca serà seu de la competició.

Es tracta d’una activitat esportiva per equips, en la qual cada corredor/a representarà el municipi del Baix Empordà que prefereixi. Una de les característiques destacades del Correpoble és la representació de cada població mitjançant la samarreta exclusiva per a la competició, que portarà cada participant. Es premiarà al primer classificat de cada municipi per gènere, i també es farà un reconeixement al corredor i corredora amb més edat.

El poble guanyador també serà obsequiat amb una copa commemorativa que lluirà les cintes de color de tots els pobles, i que serà exhibida durant l’any a l’ajuntament corresponent. Per ser propietari definitiu del trofeu, s’ha de guanyar la cursa del Correpoble tres vegades seguides o cinc alternes.

El municipi que quedi en darrera posició rebrà la cullera de fusta del Correpoble.

Calonge i Sant Antoni acull la 2a edició

La segona edició del Correpoble tindrà lloc a Calonge i Sant Antoni, que el dissabte 23 de març donarà el tret de sortida a aquesta prova esportiva. L’inici de la cursa serà a les 10:00 h del matí des del davant del Pavelló Adel Mechaaal de Calonge.

L’itinerari portarà als participants en direcció al Castell de Calonge. Un cop allà aniran direcció al Parc de St. Julià de Llòria i per camins que transiten pel bosc s’accedirà fins a la Torreta Lloreta, per fer cap al Mas Gil-Bodega Clos d’Agon. Tot seguit anirà direcció al Mas Molla. La tornada serà entre vinyes que ens portaran direcció al Celler Viníric i finalitzarem el recorregut passant pel Mas Pons Joan per tornar de nou al Pavelló Adel Mechaal. El temps límit per fer la prova serà de 2.30 h.

Les inscripcions per a poder participar d’aquesta segona edició ja es poden fer directament al web de la prova: www.correpoble.cat. El preu per a cada participant és de 8€ (participants de la 1a edició i sense samarreta)i 15€ amb samarreta per noves inscripcions si es fa abans del 03 març, i de 10 (participants de la 1a edició i sense samarreta)i 15€ amb samarreta per noves inscripcions i fins al 17 de març a les 23:59 h o fins a exhaurir dorsals (1.500 inscrits).

L’activitat esportiva Correpoble és organitzada pel Consell Esportiu del Baix Empordà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni, l’Ajuntament de Castell, Platja d’Aro i S’Agaró, l’Ajuntament de Palafrugell, l’Ajuntament de Palamós, l’Ajuntament de Pals, l’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro, i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí.

 

 


Categories: Esports