Es presentarà la nova Estació Meteorològica de Begur i Esclanyà amb la participació de Francesc Mauri

15 set 2020

Portada Mauri estaciómeteo_EMP (2)_page-0001

L’acte tindrà lloc el pròxim 18 de setembre, a les 19 h, a l’Espai Mas d’en Pinc, i s’explicarà com funciona l’equipament, com consultar les dades des d’internet i quina informació proporciona sobre el temps local.

El pròxim divendres, 18 de setembre, a les 19 h tindrà lloc a l’Espai Mas d’en Pinc la presentació i inauguració de la nova Estació Meteorològica homologada de Begur i Esclanyà. L’acte comptarà amb la presència de Marc Arazo, CEO de Darrera, l’empresa dissenyadora i instal·ladora de l’equipament, i Francesc Mauri, meteoròleg de TV3 i membre del Consell Assessor del Servei Meteorològic de Catalunya.

D’una banda, Marc Arazo, qui ha dirigit la part operativa i tècnica de la posada en marxa de l’estació, efectuarà un repàs del seu funcionament i, seguidament, el popular meteoròleg de TV3 obsequiarà els assistents amb una xerrada divulgativa sobre el medi ambient.

L’estació està conformada per un conjunt d’instruments de mesuratge, així com sensors que permeten obtenir dades en temps real de l’estat meteorològic de la nostra zona. L’equipament funciona des del passat juliol, i divendres s’explicarà com interpretar-lo i quina informació ofereix sobre el temps local. També es mostrarà com consultar-la per internet.