Es reprenen les obres de Sant Josep i Sa Fontansa, a Begur, que estaran a finals d’octubre

12 set 2019

L’empresa Aglomerats Girona ja ha reprès les obres del projecte de millora de la vialitat del barri de Sant Josep d’Esclanyà, a més d’adequar la zona d’aparcament, mentre l’empresa Mugadas SLU reiniciarà la setmana vinent les de Sa Fontana, les quals consisteixen en renovar les voreres, substituir els llums pel sistema led i fer la canalització per la fibra òptica. Les dues obres, que el govern va decidir aturar aquest estiu per no perjudicar els veïns, estan previstes que estiguin enllestides ambdues a finals d’octubre, segons van explicar els seus responsables als veïns dels dos àmbits durant les reunions convocades per l’Ajuntament aquest estiu.

A principi de setembre es van reiniciar les obres al barri de Sant Josep, concretades en el condicionament de l’aparcament públic que hi ha dins el barri. L’aturada no va afectar les obres menors en el vial de nova obertura, que ha de donar sortida als vehicles del barri. Amb la reforma urbana, els tres carrers, que acaben ara en cul-de-sac (Mestral, Gregal i Xaloc), tindran connectivitat per l’altra banda de l’avinguda Sant Josep, que actualment fa d’entrada i sortida. A més, els tres carrers, inicialment, no tindran zones d’aparcament, ja que aquests quedaran coberts amb l’ampliació de la zona d’aparcament, unes 60 places, més noves zones als vials d’entrada i sortida. El projecte té un cost de 308.880 euros.

La setmana vinent, d’altra banda, un cop passada la festa major de Santa Reparada, es reprendran les obres a Sa Fontana. Una actuació que vol acabar amb les deficiències de molts serveis d’aquesta zona urbana del municipi, especialment pel que fa a les voreres, l’enllumenat públic i deixar el servei per a la fibra òptica. El projecte té un cost de 464.479,75 euros.