Esclanyà i polígon industrial ja tenen des d’avui fibra òptica, i el seu entorn, a l’octubre

20 set 2019

El poble d’Esclanyà i el polígon industrial Riera d’Esclanyà, dins el terme municipal de Begur, ja compten des d’avui amb fibra òptica. I al llarg del mes vinent el nou servei tecnològic arribarà a tot el seu entorn: Barri de Sant Josep, Casa de Campo, Ses Vinyes i Domingo. Així ho va manifestar ahir Estanis Sarquella, representant de l’empresa GironaFibra, durant la trobada informativa que va tenir amb més d’una cinquantena de veïns d’aquesta zona del municipi. L’acte, que va durar més d’una hora i mitja, va comptar amb la presència de l’alcaldessa, Maite Selva, i el regidor de Noves Tecnologies, Manel Vallès. “Era una prioritat, que s’ha treballat des de diverses àrees municipals”, va assenyalar Vallès, que va recordar que a Begur ja n’hi ha, si bé desplegada per la companyia Movistar amb anterioritat, “fet que provocava tenir ciutadans de primera i segona categoria en matèria de comunicacions i d’accés als diferents serveis que ofereix Internet i que requereixen una connexió amb un alt ample de banda com el que proporciona la fibra òptica”.

“A partir de la setmana vinent ja podrem començar a donar altes”, va avançar Sarquella, que va remarcar que ells han utilitzat la infraestructures existents tal i com ordena la llei de telecomunicacions però desplegant la seva pròpia xarxa de fibra, no com en la majoria de casos, on els operadors son virtuals i ofereixen els seus serveis fent servir els desplegaments dels grans operadors com Movistar. GironaFibra a banda de ser operador de fibra òptica complementa la seva oferta de serveis amb dos més, telefonia fixa i telefonia mòbil, que treballen amb Movistar i Orange, però no pas Vodafone, fet que garanteix una cobertura idèntica a la que ofereixen aquest dos grans operadors.

El nou govern va iniciar contactes amb altres companyies, essent GironaFibra, amb seu a Besalú i amb l’experiència de posar tot el servei a la comarca de la Garrotxa, que va assumir el desplegament d’Esclanyà i entorn.”Esperàvem que estigués per Reis, essent un bon regal de Nadal, però hem aconseguit que ja estigui ara”, va comentar orgullós Vallès. Sarquella, que va començar parlant una mica de l’empresa gironina, com també de l’execució del desplegament i, especialment, què poden oferir als veïns. A partir d’aquí es va obrir un torn de preguntes del públic present que omplia el local municipal, amb qüestions tant a nivell general com particular.

“A partir d’ara s’enceta una nova etapa que permetrà en un futur proper treure profit i explotar la infraestructura realitzada per l’Ajuntament amb l’equip de l’anterior mandat i amb el suport de la Generalitat, que va des de Palafrugell a Begur, passant per Esclanyà i la urbanització Begur Residencial, amb la intenció de instal·lar un conjunt de dispositius connectats amb la fibra que ens ajudin a gestionar i monitoritzar de manera optimitzada una part molt important del territori, com sensors i càmeres entre d’altres i que tindran una gran incidència en moltes àrees sent-ne medi ambient un exemple important”, va sentenciar Vallès.Més informació:

Categories: AjuntamentServeis