Esclata la primavera cultural amb ‘A Begur Cultura’

22 mar 2024

La tercera edició del festival ofereix propostes per a ressaltar els tresors culturals de la vila. Consulta la programació completa en aquest enllaç. 

Al mes d’abril, floreix la cultura a Begur. Ho fa amb el festival ‘A Begur Cultura’, que proposa l’Àrea de Cultura, un esdeveniment artístic i cultural per gaudir del bon temps amb propostes lúdiques i d’oci. Tal com diu l’eslògan de la proposta, ‘A Begur es respira Cultura per tots els racons’, i l’edició d’enguany, la tercera, no serà una excepció.

Des de Sant Jordi fins als paisatges florits, passant per la gastronomia local, el patrimoni, les tradicions i els esdeveniments, ‘A Begur Cultura’ abraça tot lespectre de la riquesa cultural i natural de Begur i Esclanyà. Amb una àmplia gamma dactivitats, exposicions i esdeveniments programats per als mesos dabril, maig i juny, promet ser una experiència enriquidora per a tothom que hi participi.

Tal com explica el regidor de Cultura, Jordi González, “aquest festival, ja consolidat al calendari primaverenc de la vila, té com a objectiu situar Begur en el mapa cultural de la comarca i convertir la cultura local en un motor de turisme i promoció econòmica durant tot lany”. Amb l’esperit de promoure la diversitat i l’accés universal a la cultura, González subratlla la participació de diferents àrees de l’ajuntament i entitats locals en la planificació d’aquest esdeveniment anual. “Cada edició de ‘A Begur Cultura’ és una oportunitat per celebrar la nostra identitat cultural i demostrar que a Begur, realment, es respira cultura per tots els racons”, afegeix el regidor. La il·lustració del cartell és obra de l’artista Anna Grimal.

Una programació variada

Les propostes d’’A Begur Cultura’ comencen el 4 d’abril, amb una proposta centrada en els escacs de la Biblioteca Salvador Raurich. Destaquen les activitats centrades en els llibres i la lectura, amb el 23 d’abril, la Diada de Sant Jordi, com l’eix central.

Al mes de maig, l’atenció se centra en les actuacions musicals, els tallers i la gastronomia. Destaca especialment la celebració de la desena edició de Begur en Flor, els dies 17, 18, 19 i 20 de maig, un esdeveniment organitzat per lAssociació de Comerç i Turisme de Begur (ACiT) —amb la col·laboració de lAjuntament de Begur— que celebra la primavera i omple de decoracions florals els carrers, places i racons del municipi. En aquest sentit, el dissabte 4 serà un punt àlgid, amb diverses activitats de Begur en Flor, la presentació de la 25a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca i la Gira Píndoles, que ofereix microteatre en diferents espais de la vila. 

‘A Begur Cultura’ acabarà el 16 de juny, amb una passejada cultural per Begur i els voltants proposada pel grup excursionista Els Perduts. Consulta la programació completa en aquest enllaç. 

Els equipaments begurencs, implicats

Més enllà de la programació, els equipaments culturals begurencs reforcen les seves propostes durant el festival ‘A Begur Cultura’. Per exemple, el Centre d’Interpretació dels Indians de Catalunya – Begur, ofereix visites lliures i comentades al seu espai museogràfic, la Sala d’Exposicions BacanArt ha programat diferents exposicions consecutives, així com la Biblioteca Salvador Raurich i l’Espai Mas d’en Pinc.