Exhibicions de gossos policials i d’atura, principals novetats de la festa major de Santa Reparada de Begur

12 set 2018

Les exhibicions de gossos de diverses policies locals i els d’atura del pastor de l’Estartit Jordi Muxach, són les grans novetats de la festa major de Santa Reparada de Begur, que comença divendres i fins diumenge. A més, cal ressaltar, dins de les novetats, la presentació del disc compacte (cd) amb peces del músic i compositor begurenc Frederic Sirés i una demostració de ioga. “Apostem per novetats, coses mai vistes a Begur”, ha recordat el regidor de Festes Populars, Marià Renart. El programa festiu, a part de la missa solemne, sardanes, dinar de germanor, xocolatada popular o puntaires, inclou, per quart any, la baixada de carretons, a més de la visita al convent de Santa Reparada, que va ser una de les novetats de l’any passat i va tenir molt èxit amb més de 50 participants.

Els gossos policials que participaran a l’exhibició provenen de les unitats canines, conegudes com a K9, de Caldes de Malavella, Sant Pol de Mar i de Calella, a més del centre d’ensinistrament caní Pedra Castell de Canet de Mar. L’exhibició tindrà lloc dissabte, a les 18 hores, al parc de l’Arbreda. I diumenge, a la mateixa hora i lloc, actuaran els canins del pastor Muxach, que ha guanyat amb ells molts concursos de gossos d’atura.

Dissabte també tindrà lloc la presentació del disc compacte volum VI de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona que ha dedicat al compositor begurenc Frederic Sirés Puig, coincidint amb la celebració del 120 aniversari del seu naixement. La presentació es farà, a les 11 del matí, a la sala de plens de l’Ajuntament. I una hora més tard, la cobla oferirà un concert a la plaça de la Vila, interpretant cinc peces del mestre Sirés. La Fonoteca de la cobla és una col·lecció de discs compactes sobre compositors gironins, dins un treball rigorós de recerca i investigació.

El mateix dissabte, la instructora del gimnàs DIR,  Joana, oferirà una classe de ioga. La demostració de ioga, que és una altra de les novetats del programa festiu, es farà a la plaça de la Vila, a les 10 del matí. I també dissabte, el grup de teatre Es Quinze de Begur representarà la seva obra al teatre del Casino. Enguany, porta la peça “Per llogar-hi cadires”. El dia abans, primer dia de la festa, es repeteix, davant l’èxit de l’any passat, la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel.

Un dels moments esperats, i serà el quart any consecutiu, serà la baixada de carretons de diumenge, que organitza l’associació 40’s Begur. La concentració dels carretons serà a les 10 hores a la plaça Forgas per baixar pel tradicional circuit dels carrers Rosa Puig i de la Creu i avinguda Onze de Setembre. L’any passat van participar 13 carretons, guanyant el que anava guarnit de Papamòbil, realitzat per veïns de Begur.