Èxit de participació en la sessió “La respiració cardíaca i els seus efectes beneficiosos en la salut”

24 gen 2023

Aquesta conferència és el punt de partida del taller de respiració cardíaca que l’Ajuntament organitzarà pròximament al Casal de la Gent Gran adreçat a majors de 60 anys.

El passat dimecres 18 de gener el Casal de la Gent Gran va acollir la conferència “La respiració cardíaca i els seus efectes beneficiosos en la salut”, a càrrec del doctor Joan de Quadras. A la trobada hi van assistir més d’una quarantena de persones, en el que va ser tot un èxit d’assistència.

La sessió estava organitzada per la Regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament i l’Associació Uniting People i va servir com a sessió informativa i preparativa per al taller de respiració cardíaca adreçat a les persones majors de 60 anys que es durà a terme pròximament -en un total de quatre sessions d’una hora de durada (dates i horaris encara per a confirmar)- al Casal de la Gent Gran.

Les classes d’aquest taller tindran el següent contingut:

. Sessió 1: la respiració i la consciència respiratòria. La postura. Ritme respiratori, inhalar i exhalar. Respiració abdominal.

. Sessió 2: moviment del cos, nervi vague, la respiració abdominal i els efectes d’aquesta respiració al nostre cos. Respiració des del cor.

. Sessió 3: respiració abdominal i introducció a la respiració cardíaca.

. Sessió 4: pràctica de la respiració abdominal. La respiració cardíaca, observar com podem connectar amb els batecs del cor i crear un estat d’ànim relaxat i serè. La funció del nervi vague i la seva influència en els diferents estats d’ànim: tensió, por, etc.

L’Ajuntament posa en valor la participació de totes les persones que van prendre part aquest dimecres de la conferència, agraeix al doctor Joan de Quadras la seva implicació en el projecte, i convida els veïns i veïnes majors de 60 anys a sumar-se al taller de respiració cardíaca.

Per què és important la respiració cardíaca?

Una bona salut respiratòria preveu tot tipus de malalties físiques i emocionals. Amb la respiració ens centrem, asserenem i millorem la nostra salut i el benestar. Proposem la pràctica de la respiració cardíaca per tal d’aconseguir la “Coherència Cardíaca”. Nombrosos treballs científics demostren canvis i millores molt significatives en la nostra salut i benestar – regularització de la pressió arterial, reducció de l’estrès, millora de la claredat mental, equilibri de les emocions,… Descobreix els beneficis de la respiració cardíaca!

 


Categories: Gent Gran