Èxit de participació en les formacions de seguretat sanitària dirigides al sector econòmic i productiu local de Begur

25 mai 2020

Fins a un total de 116 responsables i persones treballadores de comerç, restaurants, bars, hotels, càmpings i agències immobiliàries van completar el període formatiu els dies 21 i 22 de maig, aconseguint així el distintiu ‘Establiment segur’ en l’àmbit de la prevenció sanitària.

Atès el període d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19, el sector econòmic i productiu de Begur mostra el seu alt grau de conscienciació social i es prepara per adaptar-se a les circumstàncies. I en dona mostres, entre d’altres actuacions, la participació de 116 treballadors/es -de 106 empreses- en les jornades formatives de seguretat sanitària organitzades per l’Ajuntament després que la Regidoria de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme iniciés un calendari de reunions amb els diferents subsectors locals.

L’objectiu de la formació va ser facilitar eines i recursos al teixit empresarial de Begur, dotant els participants de coneixements teòrics en la prevenció de contagis del virus i la implementació d’elements preventius als centres de treballs de les empreses. D’aquesta manera, es va donar resposta a una de les inquietuds que els empresaris i empresàries locals van traslladar al consistori, ja que demanaven propostes per implementar mesures d’higienització i prevenció a cada empresa, tant per part dels treballadors/es com per als clients/es.

Un cop van finalitzar les formacions, es va fer una avaluació dels coneixements assolits mitjançant un examen a distància. Superada la prova, es farà entrega d’un distintiu d’assoliment de coneixements perquè es pugui mostrar l’adhesiu a la porta d’entrada de cada empresa. Aquest distintiu comú, que inclou com a lemes Establiment segur’, ‘A Begur, cuidem de tu’ i ‘a Begur, protegim la nostra salut’, té l’objectiu d’oferir el reconeixement visible a visitants i clients que garanteixi que s’han implementat les mesures adients contra el coronavirus.

El regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Turisme, Eugeni Pibernat, fa un balanç molt positiu d’aquestes formacions i assegura que “des del primer dia el sector comercial ha demostrat un fort compromís i una gran responsabilitat davant d’aquesta situació excepcional”. I afegeix que “des de l’Ajuntament agraïm la bona rebuda i valoració entre els assistents, i continuem treballant per desplegar accions encaminades a enfortir i atendre les necessitats de les empreses i negocis de Begur”.

Les sessions, que van tenir lloc el passat dijous 21 i divendres 22 de maig, es van realitzar telemàticament per videoconferència mitjançant l’aplicació Zoom, seguint així les mesures i recomanacions establertes per tal de prevenir el contagi i propagació de la Covid-19.