Experiències educatives i de lleure amb el passaport Edunauta per aquest mes de març

07 mar 2024

Proposa activitats per als infants i sortides en família. Consulta totes les propostes en aquest enllaç. 

El projecte Passaport Edunauta, que ha incorporat l’Ajuntament de Begur per a oferir alternatives educatives i de lleure de qualitat en l’horari extraescolar, ofereix noves activitats per aquest mes de març. 

El 9 de març, Begur es converteix en l’escenari d’una Gimcana – Escape Room per la Igualtat de Gènere. A partir de les 17.00 hores a la Plaça Esteva i Cruañas, els infants begurencs podran unir-se en aquesta emocionant activitat que promou la igualtat de gènere, resolent enigmes i reptes per guanyar un obsequi especial. A més, el 9 de març se celebra el Rally Classic Cales de Begur, una oportunitat per a que els més joves coneguin cotxes històrics.

El 19 de març, a les 17.00 hores a la Biblioteca Salvador Raurich, també hi haurà una altra Hora del conte amb l’Albert de Gra de sorra. Aquesta activitat també és gratuïta i proporciona als nens i nenes l’oportunitat de gaudir d’una experiència única. 

El 21 de març, els entusiastes dels escacs tindran l’oportunitat de millorar les seves habilitats en un Taller d’Escacs a la Biblioteca Salvador Raurich, de 17.00 a 19.00 hores.

Finalment, els divendres 22 de març i 29 de març, el Cinema Casino de Begur oferirà projeccions gratuïtes de pel·lícules sorpresa per a la mainada. Consulteu la cartellera per a més informació.

Activitats en família

El Passaport també ofereix alternatives per a tota la família. Tenen l’oportunitat de gaudir de sortides emocionants els caps de setmana i festius a diversos indrets propers que ofereixen una experiència enriquidora per a tota la família.

Una d’aquestes destinacions és La Fageda den Jordà, a la Garrotxa, on les famílies poden visitar una granja-fàbrica i veure de primera mà com es produeixen productes làctics frescos. Amb la possibilitat de fer una visita guiada o fins i tot participar com a petits grangers, aquesta experiència promet ser educativa i deliciosa. Es recomana fer reserva amb antelació a través de la seva pàgina web a fageda.com per garantir un lloc i degustar algunes de les delícies que ofereixen.

A prop de Begur, a Ullastret, al Baix Empordà, els interessats en la història i la cultura poden explorar el Poblat Ibèric dUllastret. Amb vestigis i ruïnes que revelen el passat del territori, aquesta activitat a l’aire lliure és una oportunitat única per entendre com vivien els nostres avantpassats. Les famílies poden gaudir d’una visita els diumenges d’11.00 a 13.00 hores, i trobarà tota la informació a la seva web a macullastret.cat.

Per als amants dels trens i el modelisme, el Trenet de la Vall dAro és una opció perfecta. Situat a Platja dAro, al Parc de lEstació, aquest circuit de modelisme ferroviari ofereix una experiència gratuïta i divertida per als més petits. Desenvolupat per lAssociació del Trenet de la Vall dAro, aquest recorregut és part de la Via Verda per a senderisme i bicicletes, una ruta ferroviària que unia Sant Feliu de Guíxols i Girona.

Propostes per a passar-ho bé a casa

A més, el Passaport Edunauta facilita propostes per a fer activitats a casa. Una d’aquestes activitats és ‘Deixa anar el que no vols!’, una oportunitat per netejar i organitzar els armaris de casa. Reconèixer que algunes peces de roba ja no s’utilitzen és el primer pas per donar-les a qui les necessita. Aprofiteu aquests dies per destriar la roba que ja no es fa servir i preparar-la per donar-la a la cooperativa Humana, que disposa de contenidors a les diferents Àrees dAportació de Residus al poble. Aquesta és una activitat que es pot fer plegats, tants grans com petits, fomentant així la solidaritat i la responsabilitat social.

Per als amants de l’art i la creativitat, les Titelles de Mitjons ofereixen una experiència única. En lloc de llençar els mitjons vells, transformeu-los en titelles per jugar en família. Amb una mica d’imaginació i enginy, els mitjons es poden convertir en protagonistes d’una història fantàstica. Podreu inventar personatges i crear una història màgica que captivarà a petits i grans. Aquesta activitat promou la creativitat i el treball en equip, tot mentre es reciclen materials.

Finalment, una opció culinària que encantarà a tota la família és jugar amb la pasta de full. Amb molta imaginació i algunes eines senzilles de cuina, es poden crear un munt de formes divertides i delicioses. Des de gira-sols de pasta de full fins a figures geomètriques o ninots, les possibilitats són infinites. Per trobar inspiració i receptes, una ràpida cerca a internet us conduirà a pàgines com totnens.cat, on podreu trobar una gran varietat d’idees per posar en pràctica avui mateix.

Què és el Passaport Edunauta?

El funcionament del Passaport Edunauta, i el seu format, és similar al que trobem en un passaport oficial que et permet viatjar pel món i aconseguir els segells dentrada a cada país. En el cas del Passaport Edunauta, però, dona accés a viatjar per la galàxia dels aprenentatges, a aturar-se a les destinacions daprenentatge triades per viure-hi una activitat educativa i atresorar segells en el passaport.

Per tant, el Passaport Edunauta és un document físic, personal i intransferible, a mode de diari daprenentatge daquest viatge interplanetari, que ajudarà linfant a recordar el seu viatge, el que ha après i lexperiència que suposa aprendre.

A través de les seves pàgines, els infants podran crear i registrar el seu itinerari educatiu (tipus dactivitats escollides i realitzades), inserir-hi records de la seva experiència (fer-hi dibuixos, enganxar-hi fotografies, escriure-hi comentaris…), reflexionar sobre el seu propi procés daprenentatge (què ha après i quins superpoders ha posat en acció) i atresorar els segells aconseguits.

Tota la informació sobre el projecte es pot consultar en aquest enllaç.


Categories: Ensenyament