Exposen els dos projectes de millora del barri de Sant Josep al local polivalent d’Esclanyà

27 nov 2018

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur exposa al local polivalent d’Esclanyà els plànols dels dos projectes de millora del barri de Sant Josep. Per un costat, el projecte d’obres de construcció d’un nou carrer per la banda de Palafrugell per donar sortida als vehicles i la reconversió dels actuals vials en una sola direcció, amb un pressupost inicial de 264.077,45 euros. Per l’altre, el condicionament de l’aparcament públic i el parc infantil, amb un preu inicial de 138.173,22 euros. Les obres, segons explica l’alcalde, Joan Loureiro, s’executaran amb el nou any, després d’haver-se consensuat amb els veïns a través de trobades públiques. “Volem millorar tots els barris del municipi, però el de Sant Josep és una prioritat”, ha recordat l’alcalde.

Amb el nou vial, l’actual carrer d’entrada al barri, l’avinguda de Sant Josep, serà només d’entrada, mentre els tres vials transversals seran de sortida en direcció al nou vial que s’ha de fer al terme de Palafrugell i que assumirà Begur. A més, la nova vialitat comportarà una reordenació de l’aparcament als esmentats vials. Així, hi haurà pàrquings a un costat del vial d’entrada i del de sortida. I als tres carrers, Xaloc, Gregal i Mestral, que ara s’aparca a ambdós costats, només es podrà fer en una banda, alternant-se cada quinze dies.

Paral·lelament, s’executarà la millora de l’aparcament existent, al principi de l’avinguda Sant Josep, amb una nova reorganització, guanyant més places, a part de fer de bell nou el parc infantil. Dins la reordenació del pàrquing, però, desapareix la zona de contenidors, ja que el barri està integrat en la recollida porta a porta. El nou parc infantil es farà davant mateix el carrer, creant entre els dos espais una zona d’esbarjo per seure amb arbres, com també es farà a l’altra costat de l’entrada al pàrquing.Més informació: