Finalitzen les tasques d’arranjament del camí d’accés a l’Illa Roja

03 ago 2022

El consistori begurenc ha impulsat els treballs d’estabilització del talús i del camí amb la voluntat de garantir la seguretat i el benestar de totes les persones usuàries

Avui, dimecres 3 d’agost, l’Ajuntament de Begur ha acabat els treballs de millora del camí de ronda de Cala Moreta (Illa Roja). L’actuació, que va començar a finals del mes de juny, ha consistit en l’estabilització del talús i del camí. L’objectiu ha estat resoldre els desperfectes que el temporal va ocasionar en aquest punt i garantir la seguretat i el benestar de totes les persones usuàries.

En total, les tasques d’arranjament del camí d’accés a l’Illa Roja han tingut un cost de més de 30.000 euros, que ha assumit íntegrament l’Ajuntament de Begur. En concret, l’empresa Geotalud S.L. ha realitzat els treballs de protecció dels talussos del camí d’accés a Cala Moreta (Illa Roja) i l’empresa Construccions i Obres Freitas S.L. ha portat a terme les feines de reparació de la zona.

En aquest sentit, des de mitjans del mes d’abril, el camí d’accés a l’Illa Roja es trobava tallat com a mesura preventiva després de que un fort temporal provoqués algunes esllavissades en aquesta zona. Ràpidament, el consistori begurenc va restringir el pas i va contactar amb el Servei del Litoral de la Generalitat de Catalunya per a sol·licitar el permís per a poder realitzar les obres de millora pertinents. Un cop informat, el Servei del Litoral de la Generalitat de Catalunya va traslladar la petició i l’informe corresponent al Servei de Costes de l’Estat, a l’Institut Geològic de Catalunya i al Departament de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya. Finalment, l’Ajuntament de Begur va rebre el permís per a poder iniciar els treballs el passat mes de juny.


Categories: Obres