Gran èxit de la visita guiada als carrers dedicats a dones a Begur

09 mar 2018

Un total de 50 dones, d’edats molt diverses, van participar ahir a la tarda a la visita guiada pels espais públics de Begur dedicats a dones. La visita, que era la primera vegada que es feia i va anar a càrrec de la guia Sandra Bisbe, era l’activitat organitzada per l’àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament dins de la commemoració del Dia Internacional de les Dones. Després d’una hora de visita pels espais del nucli antic, amb clara referència als 11 espais dedicats a dones, a part dels espais dedicats a santes, especialment a la patrona del municipi, Santa Reparada, la cercavila va acabar a la sala de plens de l’Ajuntament, on les dones van poder degustar un refrigeri. “Estic molt contenta de la gran acollida que ha tingut la visita; ha estat un gran èxit”, va manifestar la regidora de Serveis Socials, Encarnación García, que va fer la ruta, com també la regidora de Cultura, Mònica Martínez.

La ruta va tenir el punt de trobada al mirador Carmen Amaya, que té dedicats dos espais, a més de ser l’única dona que està considerada filla predilecta del municipi. La resta, 10, són homes. A partir d’aquí es va iniciar tot un circuit pel nucli antic de Begur en què es va poder coneixent aquelles dones que donen nom a alguns carrers i places del municipi. A part de la bailaora Carmen Amaya, tenen espais Concepció Pi “Tató” -que molta gent va conèixer-, Rosa Puig, Mercè Rodoreda, Víctor Català (Caterina Albert), Iolanda de Cruïlles, Isabel de Villena, Flora Marquès i Carreras, Joaquima Santamaria i Ventura (Agna de Valldaura), Blanca de Cruïlles i Constança de Vilademany.

A part, la guia va dedicar dos moments a la patrona del municipi, visitant l’església, on va explicar la llegenda de la santa, i després davant el carrer que porta el seu nom, explicant el seu martiri. Seguidament, la comitiva de dones va anar a l’Ajuntament on va poder degustar un refrigeri, ara ja amb la presència de l’alcalde, Joan Loureiro. Abans de marxar, cada dona va rebre un ramell d’espígol.


Categories: AjuntamentSocietat