Gran èxit de l’exhibició de gossos policials a la festa major de Santa Reparada de Begur

15 set 2018

Més de 200 persones han gaudit de l’exhibició que han fet gossos provinents de les unitats canines de les policies locals de Caldes de Malavella, Sant Pol de Mar i de Calella i del centre d’ensinistrament caní Pedra Castell de Canet de Mar aquesta tarda a l’Arbreda de Begur, dins dels actes programats per la festa major de Santa Reparada, copatrona del municipi. L’exhibició canina policial, amb 12 gossos, s’ha concretat en trobar estupefaents (tant en caixes, com també en un cotxe i entre persones), a més de localitzar armes  i actes de defensa. Demà, al mateix lloc i hora, hi haurà l’exhibició de gossos d’atura del pastor estartidenc Jordi Muxach. Les dues exhibicions de gossos, que són la gran novetat d’enguany, formen part de la iniciativa de l’àrea de Festes Populars d’apostar per coses mai vistes al municipi.

Dins els actes festius, avui cal ressaltar dues novetats més, que han tingut lloc a la plaça de la Vila al llarg del matí. Per un costat, la classe de ioga que ha impartit la instructora del gimnàs DIR,  Joana, a les 10 del matí. I dues hores més tard, el concert de la cobla Ciutat de Girona amb la interpretació de cinc peces del disc compacte que han presentat una hora abans a l’Ajuntament dedicat al músic i compositor begurenc Frederic Sirés. El disc compacte, amb 13peces, és el volum VI de la Fonoteca de la cobla Ciutat de Girona que ha dedicat a Sirés, coincidint amb la celebració del 120 aniversari del seu naixement.

La festa major de Santa Reparada va començar ahir divendres amb la visita al convent de Santa Reparada, del qual es té constància documental des del segle XV. Actualment, el convent, que pertany a l’Orde dels Mínims, és un hotel. I la festa clourà demà diumenge amb la IV edició de la baixada de carretons, a partir de les 11 del matí, per seguir amb el tradicional dinar de germanor i la xocolatada popular, obsequi de la fonda Caner. Al matí de diumenge, d’altra banda, hi haurà la trobada de puntaires, que s’ha recuperat, a la plaça Forgas, i l’ofici solemne, cantada per la Coral de Begur.