Guia per votar a les eleccions del 14 de febrer

12 feb 2021

Al municipi s’habilitaran tres punts de votació presencial: el Casal de la Gent Gran de Begur, l’edifici de les Escoles Velles i el Local Polivalent d’Esclanyà.

El diumenge 14 de febrer se celebraran les eleccions al Parlament de Catalunya, per a les quals s’han pres mesures extraordinàries de seguretat per evitar els contagis de Covid-19. Cal que la població les tingui clares per minimitzar els riscos i que els comicis es puguin desenvolupar amb normalitat.

Al municipi s’habilitaran tres punts de votació presencial: el Casal de la Gent Gran de Begur, l’edifici de les Escoles Velles i el Local Polivalent d’Esclanyà. L’horari de votació serà l’habitual, de 9 a 20 h, tot i que la Generalitat fa diverses recomanacions per distribuir els votants durant tota la jornada. Són les següents:

. Els col·lectius de risc votaran preferentment durant les tres primeres hores de la jornada electoral, és a dir, de les 9 a les 12 h.

. Els votants no pertanyents als col·lectius de risc i que tampoc estiguin en quarantena votaran preferentment a la franja de les 12 a les 19 h.

. Els col·lectius de persones en quarantena (contagiats, contactes estrets i sospitosos) votaran durant la darrera hora de la jornada electoral, és a dir, de les 19 a les 20 h.

A més, es prendran les següents mesures preventives:

. Es recomana dur el vot preparat de casa per votar, a fi i efecte de minimitzar el temps d’estada dins el local electoral.

. Els votants exhibiran el seu DNI de tal manera que els membres de la mesa en puguin veure les dades necessàries; els membres de la mesa no tocaran en cap cas el document.

. Els membres de la mesa no tocaran el sobre de votació, però sí que seran els que retiraran el paper que tapa l’urna.

. Durant la darrera hora de votació els membres de la mesa utilitzaran equips de protecció individual (EPI) integrals d’alta seguretat. Durant el recompte, es farà ús de la mascareta FFP2 i de guants d’un sol ús.

. Els lavabos només els podran utilitzar els membres de la mesa i el personal acreditat.

. Durant la jornada electoral, els locals s’han de netejar amb la regularitat pautada tècnicament per l’autoritat sanitària.

. Les portes d’accés romandran sempre obertes. També es deixaran les finestres obertes tota la jornada electoral, sempre que sigui possible, per afavorir la ventilació.

Per a més informació podeu consultar el següent enllaç.