Humana recupera 31.000 peces de roba a Begur al primer semestre amb un benefici ambiental i social

19 jul 2021

La recollida selectiva de gener a juny supera les sis tones de residu tèxtil per a reutilitzar-les o reciclar-les, el que representa un augment del 43% respecte al mateix període de l’any anterior.  La recuperació del residu tèxtil al primer semestre significa un estalvi de 21 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo ha recuperat 6.869 kg de tèxtil usat a Begur durant el primer semestre del 2021 per a donar-les una segona vida mitjançant la reutilització o el reciclat. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 43,6% respecte els primers sis mesos de l’any passat (4.784 kg).

Els donants han revisat l’armari i han dipositat als contenidors de la Fundació la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitzen. Les més de sis tones recuperades per Humana equivalen a 31.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran perllongat el cicle de vida útil.

Aquesta gestió implica un doble benefici: el primer és ambiental perquè en redueix la generació de residus i evita que acabin en un abocador. La recuperació del residu tèxtil durant el primer semestre representa un estalvi de 21 tones de CO2 no emeses a l’atmosfera. El segon benefici és social: consisteix en la creació d’ocupació verda, Humana hi genera un lloc de treball per cada 30.000 kg de tèxtil recollit. A més, els recursos que se n’obtenen es destinen a iniciatives socials: després de més de tres dècades d’activitat, tres milions de persones s’han vist involucrades als programes de desenvolupament que Humana du a terme als països del Sud de la mà de contraparts o socis locals; són projectes centrats en la formació de professors de primària, l’impuls de l’agricultura sostenible o la lluita contra el VIH/SIDA, entre altres accions.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Begur s’agraeix la col·laboració de totes les persones per fer ús dels contenidors per tèxtil instal·lats a totes les àrees d’emergència i a la deixalleria municipal; i es recorda que des del passat mes de maig totes les àrees d’emergència incorporen contenidors per a la fracció de tèxtil i la fracció vegetal.

 


Categories: Medi Ambient