Inaugurada la Fira més indiana de la història de Begur

08 set 2017 -h

El president del Consorci de la Costa Brava, Carles Pàramo, ha estat l’encarregat de tocar la sirena que inaugura la XIV Fira d’Indians de Begur, amb la presència de l’alcalde i regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Joan Loureiro i Eugeni Pibernat, respectivament. L’acte, a la plaça de la Vila, ha comptat amb molt de públic, entre els quals hi havia molts alcaldes de la zona i, novament, la cònsol general de Cuba a Barcelona, Mabel Arteaga. “A part de seguir creixent, és la més indiana de la història”, ha manifestat Pibernat, que ha remarcat la nova ornamentació del nucli antic, com també la implicació de les terrasses i parades, sense oblidar la implicació de tot el poble en fer que sigui l’esdeveniment més important del municipi.

El regidor ha fet un repàs de totes les activitats que es faran a Begur al llarg dels tres dies de Fira d’Indians, destacant l’arribada de l’indià, que serà un nou personatge i comptarà amb nous esdeveniments al llarg dels propers dos dies. Però també ha volgut ressaltar la part cultural de la Fira, que ja va començar fa dues setmanes amb la inauguració de l’exposició indiana a les Escoles Velles. “Està ple d’activitats culturals des del primer minut”, ha manifestat Pibernat, que, a més, ha volgut destacar el fet de dotar d’un ambient determinat a cadascun dels espais.

D’altra banda l’alcalde ha volgut agrair públicament a Páramo el fet de confiar en la Fira des de la primera edició, quan ocupava el càrrec de president de la Diputació de Girona. “Encara recordo que em va dir: “quina idea més brillant””, ha manifestat l’alcalde. A més, aprofitant el moment històric que està vivint el país, Loureiro ha manifestat que cal anar “endavant” i al costat del Govern de la Generalitat. I ha sentenciat: “L’1 d’octubre a Begur hi haurà urnes”.

Un cop inaugurada la Fira, el seguici encapçalat per l’alcalde ha visitat l’exposició de la Fira d’Indians i ha fet una volta pels diferents ambients del nucli antic per acabar tallant la cinta davant l’entrada creada al recinte indià del nucli antic.


Categories: Esdeveniments