Inaugurada la XX campanya del Peix de Roca de Begur, amb 12 restaurants i novetats diverses

28 abr 2018

Croquetes cremoses de garoina, escabetx de pop, suquet de peix de roca, carpaccio de rascassa marinada amb textures cítriques, caneló de llamàntol amb la salsa del seu corall, tàrtar de peix de roca, sopa rostida de rascassa són alguns dels plats  que ofereixen la dotzena de restaurants de Begur en els seus menús de la XX campanya gastronòmica del Peix de Roca que s’ha inaugurat avui al migdia i durarà fins al 3 de juny. La inauguració de la mostra, que s’ha tornat a fer a la plaça Lluís Esteva i Cruañas, ha comptat novament amb la presència de la periodista i presentadora de TV3 Helena García Melero. Paral·lelament, la il·lustradora  de la campanya, Mireia Vila, que ja va fer-ho l’any passat, ha fet un mural, que ha acabat regalant a l’Ajuntament. La diada gastronòmica, que ha acabat amb uns tastets dels restaurants participants, ha destacat per la representació teatral del grup local Mutis.

Helena Garcia Melero ha demostrar un gran domini de l’escena, entrevistant els responsables dels establiments participants. L’acte també ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat, i de l’alcalde, Joan Loureiro, que ha donat el tret de sortida. En aquesta edició, hi participen els establiments Cal Bandarra, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Les Brases del Toc-Hotel El Convent i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 38 i els 65 euros.

Una altra de les novetats d’aquesta edició serà la participació del xef del restaurant Àbac, Jordi Cruz, popular amb el programa de televisió gastronòmic MasterChef i amb 3 estrelles Michelin, en el concurs de cuina popular de la campanya, que tindrà lloc el diumenge 27 de maig. Durant el concurs, que es fa a la mateixa plaça i arriba a l’onzena edició, tindrà lloc un reconeixement als restaurants que han participat a les vint edicions. Al final, també s’entregaran els premis del concurs d’aparadors, que arriben a la desena edició. A més, també per commemorar l’efemèride, hi haurà un tastet de vins amb el sommelier Diego González; música i vins amb caves Peralada i el grup Els Cremats, i l’edició d’un vídeo de cada establiment per potenciar la campanya a les xarxes socials.

Com l’any passat, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una visita guiada i passejada en barca pel litoral begurenc. El sorteig es farà entre tots els que degustin el menú i hi hauran 8 premis per a dues persones cadascun. La visita guiada i passejada es farà el dissabte 3 de juny, coincidint amb Begur Sotaigua.