Inaugurada la XXI campanya del Peix de Roca de Begur, amb 12 restaurants i novetats

27 abr 2019

Peix de roca al forn de llenya d’alzina, suquet d’escrita amb parmentier i allioli, musclos de roca al vapor com Déu mana amb fonoll marí, caneló de garoina i verduretes de l’hort o amanida de carfoxes del Montgrí amb fruits de mar del Cap de Begur i brots verds són alguns dels plats  que ofereixen la dotzena de restaurants de Begur en els seus menús de la XXI campanya gastronòmica del Peix de Roca que s’ha inaugurat avui al migdia i perdurarà fins al 2 de juny. La inauguració de la mostra, a la plaça Lluís Esteva i Cruañas com a escenari, ha anat novament a càrrec de la periodista i presentadora de TV3 Helena García Melero, que ha comptat amb la intervenció del pescador de Sa Riera i pintor de peixos de roca Florian Pi. La diada gastronòmica ha acabat amb la tradicional degustació de tastets de peix de roca acompanyats d’una copa de cava Peralada a càrrec dels establiments participants i música en directe.

Helena Garcia Melero, com en les dues edicions anteriors, ha demostrar altre cop un gran domini de l’escena, entrevistant els responsables dels dotze establiments participants. L’acte també ha comptat amb la presència del regidor de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat, i de l’alcalde, Joan Loureiro, que han donat el tret de sortida. En aquesta edició, hi participen els establiments Cal Bandarra, Carbó Restaurant, Casa Juanita, Diferent, Galena-Mas Comangau, Hostal Sa Rascassa, Hostal Sa Tuna, Hotel Aigua Blava, Hotel Sa Punta, La Cuina…, Taverna Son Molas i Toc al Mar. En la campanya, com es porta fent des de l’inici, l’any 1997, cada restaurant ofereix un menú propi basat en el peix de roca amb un preu que oscil·la entre els 37,5 i els 77 euros.

Dins de la campanya, cal destacar novament la presència d’un xef de renom al jurat del Concurs de Cuina Popular, que tindrà lloc el 18 de maig a la mateixa plaça. Si l’any passat va venir el cuiner Jordi Cruz, en aquesta edició, que és la XII, vindrà  Marc Ribas, conegut per la presentació dels programes “Cuines” i “Joc de cartes” de TV3. Acabat el concurs, es farà l’entrega dels premis del Concurs d’Aparadors Peix de Roca, que arriba a l’onzena edició.

A més, la campanya, que organitza l’àrea municipal de Promoció Econòmica i Turisme, comptarà amb altres activitats. Així, el 3 de maig, a les 22 hores, hi haurà una sessió gratuïta de cinema gastronòmic amb la projecció del film “Una buena receta”. Després de la pel·lícula, hi haurà un debat temàtic. El divendres 11 de maig, s’ha programat un taller infantil de peix de roca, organitzat per l’entitat XIKS. El taller es farà, a partir de les 17 hores, al centre del poble. El diumenge 19 de maig s’ha programat una excursió per conèixer les plantes de la ratafia i arrossada popular de peix de roca. Per participar a l’excursió, que comença a les 11 hores al camp de futbol, cal adquirir un tiquet a l’Oficina de Turisme. I el 31 de maig, a les 18,30 hores, s’obrirà una exposició a les Escoles Velles. La mostra s’anomena “La pesca a Begur” i es podrà visitar fins al 28 de juny.

Com en les dues edicions anteriors, hi haurà el sorteig entre els participants a la campanya gastronòmica d’una passejada en barca pel litoral begurenc. La passejada es farà el diumenge 9 de juny.