Inscriu el teu gat domèstic a la nova campanya d’esterilització

05 nov 2020

Per a participar de la campanya les persones interessades han de realitzar una preinscripció els dies 12 o 18 de novembre a l’Espai Mas d’en Pinc.

L’Associació Progat Begur-Esclanyà, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, impulsa a partir d’aquest mes de novembre una nova campanya d’esterilització de gats domèstics amb l’objectiu d’evitar la proliferació d’aquests animals i poder controlar les colònies i aconseguir una millora de la qualitat ambiental.

Per incentivar l’esterilització d’aquests animals, el consistori i l’entitat finançaran conjuntament la major part del cost d’aquesta intervenció quirúrgica per tal que tots els propietaris de les mascotes felines empadronats a Begur puguin esterilitzar els seus gats per un preu de 35€. Amb aquesta campanya, a més, els propietaris de gats domèstics també es podran beneficiar d’un preu especial reduït en el registre amb xip dels seus gats.

Per a participar de la campanya d’esterilització de gats domèstics les persones interessades han de realitzar una preinscripció els dies 12 de novembre (de 17 a 20 h) o 18 de novembre (de 16 a 19 h) a l’Espai Mas d’en Pinc.

En el moment de realitzar la preinscripció caldrà presentar obligatòriament el DNI, per acreditar que s’està empadronat al municipi, i fer efectiu el pagament dels 35€. A partir d’aquí, cada propietari haurà de contactar amb la clínica veterinària que participa en aquesta campanya per acordar el dia i l’hora de la intervenció.

L’abandonament de gats i cadells fa que augmenti la feina de control de les colònies d’animals als voluntaris de Progat Begur-Esclanyà. El control de la natalitat, per tant, és bàsic per tal de disminuir l’abandonament i millorar la salut de l’animal.

L’Ajuntament de Begur, a més, recorda a tots els veïns i veïnes que la Llei de “Protecció dels animals” prohibeix l’enverinament i maltractament d’animals, sent considerat una falta greu que pot ser sancionada civilment i penal en cas de descobrir l’infractor.


Categories: Medi Ambient