Ja es poden sol·licitar els ajuts per als sectors del comerç, els serveis i la moda

24 jun 2021

Les subvencions es poden sol·licitar fins el 15 de juliol a través de Canal Empresa.

El Departament d’Empresa i Treball, a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), ha obert el tràmit per sol·licitar els ajuts del Pla Anual de Subvencions 2021, adreçat als sectors del comerç, els serveis i la moda. Enguany, aquest pla, dotat amb 8,8 milions d’euros, vol incidir especialment en ajudar a les empreses en el seu procés de la transformació digital i a impulsar nous models de gestió. El tràmit telemàtic per demanar els ajuts a través de Canal Empresa estarà obert fins el 15 de juliol.

El pla inclou 8 programes que incideixen en les principals necessitats del sector del comerç. Com a principals novetats, el pla d’ajuts anual inclou una línia de foment de les Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEUs) i ajuts específics al comerç en municipis amb alta dependència econòmica del turisme. Així mateix, contempla una altra línia de suport a la transformació digital de les empreses comercials. A més, preveu un programa específic per a la reactivació i transformació de la moda catalana. La línia d’ajuts per a l’obertura de locals comercials buits i millora i reforma d’establiments, inclosa dins del pla, s’obrirà el proper mes de setembre, atenent les peticions del sector.

Beneficiaris: autònoms, pimes de comerç al detall i serveis, paradistes de mercats, associacions i entitats, i administracions locals

Aquests ajuts s’adrecen a autònoms i pimes de comerç al detall i de serveis, individuals o agrupades (cooperatives de comerç, serveis, artesania i moda, i centrals de compra), amb almenys un establiment operatiu a Catalunya. També s’hi podran acollir els titulars de parades de mercats municipals sedentaris i no sedentaris.

Així mateix, el pla inclou programes adreçats a entitats territorials i sectorials, gremis i associacions de mercats municipals sedentaris i no sedentaris, i a administracions locals.

Procediment de sol·licitud

La sol·licitud dels ajuts s’ha de fer telemàticament a través del portal Canal Empresa, utilitzant els models normalitzats disponibles a Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) o del Departament d’Empresa i Coneixement. La documentació requerida es pot consultar a les bases publicades.

Tota la informació sobre la línia de subvencions i els vuit programes que inclou el pla es pot consultar en aquets enllaç.

 


Categories: Promocio Economica