Ja està operativa a Begur la segona estació de càrrega per a vehicles elèctrics

18 gen 2022

La instal·lació es troba a la circumval·lació amb la carretera que va a Sa Riera, i se suma a la estació de càrrega que hi ha habilitada des del juliol de 2021 a la zona del pàrquing dels Indians, al carrer de la Creu.

L’empresa Vilalta Green Energy -empresa reusenca capdavantera en el sector de les energies renovables i adjudicatària del concurs impulsat per l’Ajuntament de Begur per a l’explotació d’aquest servei al municipi- ja ha posat en marxa aquest mes de gener l’estació de càrrega per a vehicles elèctrics ubicada a la circumval·lació amb la carretera que va a Sa Riera.

Aquesta estació es troba just al costat del pàrquing de terra que hi ha a la mateixa zona de la rotonda i té capacitat per a oferir servei simultàniament a quatre vehicles, ja que està equipada amb un carregador ràpid i un de semi ràpid.

Es tracta de la segona de les dues instal·lacions de recàrrega per a vehicles elèctrics que es posen en marxa al municipi; la primera es va posar en funcionament el juliol de 2021 a la zona del pàrquing dels Indians, al carrer de la Creu. Precisament, en aquesta primera estació s’ha substituït la màquina de càrrega ràpida per un model més integrable en nuclis urbans, millorant així l’equipament en qüestió.

A les dues estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics els usuaris hi poden trobar panells informatius amb els respectius codis QR que permeten la descàrrega de l’aplicació per a poder gaudir del subministrament d’energia per als vehicles elèctrics. L’origen d’aquesta energia cal remarcar que és 100% verda, ja que la font de la mateixa procedeix d’energies renovables. A més, a l’Oficina de Turisme de Begur també s’hi poden trobar cartells informatius sobre aquest servei.

L’explotació d’aquestes estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics no representa cap cost per al consistori, sinó que la inversió al poble va a càrrec íntegrament de l’empresa adjudicatària del contracte, que disposa d’una cessió demanial per a fer ús exclusiu del servei a Begur per un període de 10 anys.

Manel Vallès, regidor de Noves Tecnologies, posa en valor que aquesta segona estació ja es trobi en marxa i avança que “l’obertura d’aquest equipament s’ha endarrerit sobre el calendari previst per motius burocràtics i tècnics aliens a la voluntat de l’Ajuntament i que son responsabilitat d’Endesa”.

Amb tot, estem molt satisfets de poder dir que ja tenim les dues àrees de càrrega en funcionament. Tot plegat, donarà un valor afegit al nostre poble en matèria de sostenibilitat, innovació i serveis, i ens posicionarà arreu del territori com un municipi referent i capdavanter en mobilitat elèctrica”, defensa Manel Vallès.


Categories: Noves Tecnologies