José Pereira, nou jutge de pau de Begur

29 set 2021

Els jutges de pau no han de ser obligatòriament professionals del dret ni pertànyer a la carrera judicial, sinó que se’ls designa per la seva trajectòria personal destacada i pel seu tarannà

Ahir, dimarts 28 de setembre, el Ple de l’Ajuntament de Begur va nomenar José Pereira Guerrero com a nou jutge de pau titular del municipi. A finals del mes de juny, el consistori va anunciar la vacant i va concedir un termini de 20 dies hàbils per tal que totes aquelles persones que reunissin els requisits legals i volguessin ocupar la plaça presentessin la corresponent sol·licitud. Un cop resolta la convocatòria, José Pereira Guerrero ha estat presentat com a nou jutge de pau de Begur.

Pel que fa als jutges de pau, aquests no han de ser obligatòriament professionals del dret ni pertànyer a la carrera judicial. Normalment, se’ls designa per la seva trajectòria personal destacada i pel seu tarannà. Un jutjat de pau és un òrgan unipersonal que té jurisdicció al terme municipal corresponent. En aquest sentit, és el primer esglaó de l’aparell judicial i existeix en tots els municipis on no hi ha Jutjats de Primera Instància i Instrucció. Així doncs, els jutjats de pau assumeixen competències de menys importància tant en l’ordre civil com en el penal, però ofereixen un servei rellevant en matèria de cooperació judicial, ja que faciliten la comunicació dels altres òrgans judicials amb les persones residents als municipis.


Categories: Comunicacio