Joves de Begur i Esclanyà recullen 8 saques de residus en dues accions de neteja a espais naturals

17 mai 2019

Els joves de l’esplai municipal Autèntic de Begur i de l’escola l’Olivar vell d’Esclanyà han recollit un total de 8 saques plenes de residus en dues accions que han realitzat en el marc de la campanya europea “Let’s clean up”, que ha gestionat novament l’àrea de Medi Ambient de Begur amb el suport de l’Agència Catalana de Residus. L’acció de neteja de l’esplai municipal, que va tenir lloc l’11 de maig, es va fer al Camí de l’Aigua, mentre la de l’escola l’Olivar Vell, que es va realitzar el dilluns 13 de maig, a l’entorn proper del seu mateix centre educatiu. L’any passat, l’acció, que també es va fer al Camí de l’Aigua, va anar a càrrec de membres de la colla excursionista Els Perduts de Begur i de l’àrea de Medi Ambient.

En les dues accions de neteja, els joves participants, que rondaven el centenar, van omplir un total de 8 saques. En concret, 2 d’envasos de plàstic, brics i llaunes, 1,5 d’envasos de paper i cartró, 0,5 d’envasos de vidre, i 3,5 de resta. En aquesta última fracció, han trobat fustes, ferros, llums, una bàscula, runa, etc.

La campanya europea, a part de promoure accions de sensibilitat per combatre comportaments incívics i l’abocament  de residus en espais naturals, és conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura.