L’1 de febrer començarà la recollida de residus porta a porta a la urbanització Casa de Camp

13 gen 2023

A partir del 16 de gener es podran recollir els bujols a l’Àrea de Medi Ambient.

L’Ajuntament de Begur -a través de l’Àrea de Medi Ambient- informa a tots els veïns i veïnes que a partir del dimecres 1 de febrer de 2023 entrarà en vigor a la urbanització Casa de Camp el nou model de recollida de residus porta a porta.

Per tot plegat, a partir del pròxim dilluns 16 de gener es podran recollir els bujols del porta a porta a l’Àrea de Medi Ambient (espai Mas d’en Pinc – Passeig Carmen Amaya, 12) de dilluns a divendres, de 09 a 14 h.

Per a fer aquesta gestió, a més, serà imprescindible presentar una factura o rebut d’aigua recent. Cal recordar, finalment, que aquesta gestió la podrà realitzar el propietari de l’habitatge o delegar-la en un tercer. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.

La implantació del porta a porta per a particulars i les àrees d’emergència, claus en la millora de la recollida selectiva

Des de la implantació a Begur del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars -l’any 2017- i des de l’habilitació d’accessos restringits a les àrees d’emergència -l’any 2020- les xifres de recollida selectiva al municipi han augmentat exponencialment any rere any.

Així, l’any 2016, abans de la implantació del porta a porta, la xifra de recollida selectiva al municipi se situava en el 34,12%. Cal recordar que el 2016 hi havia implementat un sistema basat en contenidors per a usuaris domèstics i porta a porta per als grans productors (hotels, restaurants, bars, càmpings…).

L’any 2017, amb l’inici del nou sistema de recollida de residus porta a porta per a particulars les xifres de recollida selectiva ja es van situar en el 53,25%; i l’any següent (2018), amb l’ampliació del sistema porta a porta i la racionalització de les àrees d’aportació, la recollida selectiva va augmentar fins al 58,81%.

L’any 2019 la recollida selectiva ja es va situar en el 65,15%; i el 2020, amb la instal·lació del control d’accés a les àrees d’emergència, les xifres van augmentar sensiblement fins al 67,42%. I finalment, l’any 2021 Begur va aconseguir situar la xifra de recollida selectiva en un 71,53%. Tot un èxit!


Categories: Medi Ambient