La 13a edició de la Marxa Puja i Baixa reuneix més de 1.500 participants

26 jun 2024

LAjuntament felicita el Club Excursionista Els Perduts de Begur per aquest nou èxit organitzatiu i de convocatòria. Consulta l’àlbum fotogràfic en aquest enllaç. 

La tradicional Marxa Puja i Baixa impulsada pel Club Excursionista Els Perduts de Begur —amb la col·laboració de lAjuntament de Begur— ha tornat a exhibir múscul aquest cap de setmana al nostre municipi. La tretzena edició daquesta cita lúdica i esportiva de referència al municipi i al territori ha estat tot un èxit organitzatiu i de convocatòria amb la participació de més de 1.500 esportistes de totes les edats que han recorregut, corrent o caminant, els carrers de Begur i el seu entorn natural.

Enguany, la cursa ha comptat amb una gran novetat: un recorregut llarg de 14 kilòmetres, com és habitual, amb 1.113 inscrits, i un nou recorregut curt, de 9 kilòmetres, amb 283 persones inscrites. Això sí, les dues propostes van acostar a tota la gent de Begur i dels pobles del voltant els paisatges begurencs, camins de ronda, GR-92 i senders locals, contemplant magnífiques vistes i gaudint de lentorn més proper. El circuit, a més, es podia fer caminant o corrent, sol o en família, i era apte per a totes les edats.

L’Ajuntament felicita, un cop més, el Club Excursionista Els Perduts de Begur per lexcel·lent proposta; i agraeix i posa en valor la tasca dels prop de 70 voluntaris i voluntàries, de lAssociació de Voluntaris de Protecció Civil de Begur, de la Policia Local, de la Creu Roja de Palafrugell, de les Barrakudes de lEsplai, i de totes les entitats que han col·laborat i han fet possible aquesta prova.

Un any més, la Marxa Puja i Baixa ha destacat pel seu vessant solidari i sostenible. Primer, per la seva col·laboració directa amb la Fundació Pels Valents – Escuts Solidaris contra el càncer infantil, la qual rebrà 1.500 € recaptats a través de les inscripcions.  I, en segon lloc, per la cura del medi ambient, gràcies a leliminació de gots i ampolles individuals de plàstic, l’ús de cintes biodegradables pel marcatge, ladquisició de samarretes ecològiques… per tal de reduir al màxim l’impacte de la prova. 

Mini Puja i Baixa

Pel que fa a la Mini Puja i Baixa, que enguany ha arribat a la tercera edició, ha comptat amb 150 nens i nenes repartits en quatre categories, aleví, benjamí, prebenjamí i escoleta.  La prova també va ser tot un èxit de convocatòria i es va complementar al llarg de tot el cap de setmana amb diferents activitats lúdiques i esportives, i amb la col·laboració de l’associació juvenil Barrakudes, amb dj.

Consulta l’àlbum fotogràfic de les dues proves en aquest enllaç.