La 24a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur alça el teló amb els tastets a la plaça Esteva i Cruañas. Veniu a gaudir de la campanya fins l’11 de juny!

22 abr 2023

La periodista i presentadora de Televisió de Catalunya Helena Garcia Melero ha estat la convidada d’honor en la inauguració de l’esdeveniment, que també ha comptat amb la presència dels 11 restauradors que enguany prenen part de la campanya.  Consulteu i descarregueu-vos el programa de la campanya.

La nova Campanya Gastronòmica del Peix de Roca ja és una realitat! Avui dissabte 22 d’abril l’Ajuntament ha donat el tret de sortida oficial a la convocatòria de 2023 d’aquest icònic esdeveniment que enguany compleix la seva 24a edició amb moltes ganes de seguir delectant el paladar de tots els comensals amb propostes tradicionals i innovadores al voltant del peix de roca.

La plaça Esteva i Cruañas ha estat l’espai escollit, un cop més, per a acollir l’acte inaugural de la campanya; que ha congregat a un nombre destacat de veïns i veïnes i visitants que no s’han volgut perdre l’arrencada de l’esdeveniment i han volgut gaudir de primera mà de la cita. Acompanyant-los a tots ells i elles hi havia l’alcaldessa de Begur, Maite Selva, i el regidor de Promoció Econòmica, Eugeni Pibernat.

Enguany, la inauguració de la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca ha tornat a oferir amb un gran èxit un dels seus grans atractius i reclams: els tastets de peix de roca a càrrec dels restaurants participants. Uns tastets en petit format de les noves propostes culinàries de la campanya -acompanyats d’una copa de cava i vi Peralada- que han fet les delícies de tothom i que han estat molt ben rebuts.

I tot plegat, amb la presència més que destacada de la periodista i presentadora de Televisió de Catalunya Helena Garcia Melero; que ha estat l’encarregada de presentar un acte que també ha estat amenitzat musicalment per Marina Villegas i Koko de Murga i que ha comptat amb esquetxos teatralitzats amb el grup de teatre Mutis Jove.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica, agraeix a tots els bars i restaurants participants la seva implicació i destaca que “només cal veure com estava avui la plaça Esteva i Cruañas per veure l’enorme impacte i repercussió que té aquest esdeveniment a Begur i arreu del territori. Estem convençuts que la campanya tornarà a ser tot un èxit i ens permetrà seguir dignificant i donant a conèixer aquest tresor que amaga les nostres costes i el producte tan espectacular, qualitatiu i deliciós que elaboren els nostres restauradors al seu voltant”.  

Maite Selva, alcaldessa de Begur, fa una crida a la participació i explica que “la campanya del Peix de Roca no només és ens permet posar en valor la nostra restauració, si no que també és una oportunitat per a seguir nodrint l’activitat cultural del poble amb noves iniciatives que mantenen una estreta relació amb la idiosincràsia i la història de la nostra vila. A més, també és una plataforma excel·lent per a seguir donant a conèixer Begur arreu i tots els seus atractius naturals i gastronòmics”.

Onze restaurants participen en la campanya amb diferents menús

Aquest 2023 la Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur compta amb la participació d’un total d’onze restaurants que durant un mes ofereixen als comensals diferents menús amb el peix de roca com a denominador comú.

Els preus dels menús oscil·len entre els 47€ i els 75€ i els establiments que hi prenen part són: Cap Sa Sal, Carbó, Casa Juanita, Costa Brava, Diferent, Galena-Mas Comangau, Parador d’Aiguablava, Hotel Ses Negres, Hotel Aigua Blava, Taverna Son Molas i Toc al Mar.

Els bars del municipi també se sumen a la campanya

Mentrestant, en aquesta 24a edició tornem a comptar la col·laboració de diferents bars del municipi que han elaborat una tapa del peix de roca durant el transcurs de la campanya gastronòmica.

Els establiments participants són els següents: Bar de Plaça (tapa sorpresa de peix de roca), Cal Bandarra (musclos de roca en escabetx de kimchi), La Motxa (musclos al curri vermell) i Sa Barra (taco de cranc a l’estil mexicà).

La campanya es nodrirà amb diferents activitats lúdiques i culturals per a tots els públics

Els menús que ofereixen els restaurants que enguany prenen part de la 24a Campanya Gastronòmica del Peix de Roca de Begur es complementen amb diferents propostes obertes a tota la població.

Entre elles, i com una de les grans novetats d’enguany, una doble jornada dedicada al peix de roca i al fons marí els dies 5 i 6 de maig. El divendres dia 5 el Cinema Casino Espai Cultural acollirà a partir de les 19 h un passi de documentals entre els quals hi ha “L’Empordanet sota l’Aigua”, a càrrec de Carles Virgili.

I el dissabte dia 6 es farà una neteja dels fons marí a la platja d’Aiguablava a partir de les 11 h. L’activitat té un preu de 10€ i les inscripcions s’han de fer abans del 4 de maig trucant al telèfon 609 437 106 o enviant un correu electrònic a l’adreça info@begurdive.com. Les places són limitades i l’activitat està organitzada per Begur Dive Centre d’Immersió.

El dia 28 de maig el Club Excursionista Els Perduts de Begur impulsarà la segona edició de la Caminada del Peix de Roca Begur. L’activitat és gratuïta i el punt de trobada serà la plaça de la Vila a les 08 h.

I finalment, el 4 de juny hi haurà el taller infantil “Pintem pedres del Peix de Roca” a la platja de Sa Riera. D’11 h a 13 h de la mà de l’Esplai Autèntic Begur.


Categories: Promocio Economica