La 44a Cantada d’Havaneres omple Begur de música i tradició

16 ago 2023

Es va fer el lliurament dels XVI Premis 2/4, que enguany han reconegut al begurenc Ricard Balil Forgas i a Jordi Turró Anguila.

Un any més Begur ha tingut el privilegi de gaudir de les millors havaneres i cants de taverna, amb la celebració de la 44a edició de la Cantada d’Havaneres, a  la plaça Esteve Cruanyes. Els grups Peix Fregit i Port Bo de Palafrugell van oferir un recital que va fer les delícies del veïnat i visitants, qui també van degustar un magnífic rom cremat.

La vetllada ha estat fantàstica, i volem donar les gràcies especialment a Florian Pi per l’ajuda a la decoració i als 7 cremats que vam fer, així com els grups que van actuar”, ha explicat el regidor de Festes, Rafa Criado.

Durant l’esdeveniment la Fundació d’Havaneres Ernest Morató va fer el lliurament dels XVI Premis 2/4. Enguany va ser pel begurenc Ricard Balil Forgas, en reconeixement a tota una vida dedicada a investigar, recopilar i deixar per a futures generacions un material molt valuós sobre l’havanera i el cant de taverna, que sense la seva tasca hauria quedat en l’oblit. També va rebre un reconeixement Jordi Turró Anguila, qui fins l’any 2022 va ser gerent de la Fundació Ernest Morató, i ha coordinat i escrit diversos llibres: “Les barraques de pescadors a la Costa Brava”, i “Quatre fotògrafs empordanesos”, entre altres.

A més, cal destacar que l’esdeveniment també va tenir un caire solidari, atès que es van recollir donacions per a la fundació #PelsValents i a l’Hospital Pediàtric de Sant Joan de Déu per a la investigació mèdica del càncer infantil. Es van recollir 429,64 euros.


Categories: Cultura