La begurenca Patrícia Plaja reivindica que es pot fer “bon periodisme” des d’una institució

19 feb 2018

La cap de Comunicació dels Mossos d’Esquadra, la begurenca Patrícia Plaja, reivindica que es pot arribar a fer “bon periodisme” des d’una institució. La reivindicació l’ha fet avui durant la taula rodona sobre “Informar davant el terror: els atemptats de Barcelona” que ha tingut lloc a la Universitat de Girona dins dels actes programats de la Setmana dels Rahola, que organitzen conjuntament el Col·legi de Periodistes de Girona i la Diputació de Girona.

Plaja ha reconegut que quan estudiava, la seva meta era entrar en un diari, com va fer en un principi al diari El Punt, o en una ràdio. Però, l’any 2008, va entrar a l’àrea de Comunicació de la Direcció General de la Policia, de la qual n’és la cap des de el 2014. “Hi ha el mateix criteri: explicar la veritat sense embuts”, ha recordat la periodista begurenca. Seguidament, Plaja s’ha centrat en fer una anàlisi de la gestió de l’atemptat de Barcelona d’aquest estiu. “Què volíem? Donar un servei a la ciutadania, amb sensació de tranquil·litat. Per això van utilitzar les xarxes socials”, ha assenyalat Plaja, que ha conclòs demanant, després de l’experiència de l’estiu, una trobada amb els mitjans per “continuar millorant”.

La taula rodona, moderada per la periodista Cristina Buesa i amb l’auditori amb un centenar de persones, especialment estudiants, també ha comptat amb la presència del doctor en Comunicació per la UPF, Xavier Ramon, i del periodista i fotògraf Xavier Jubierre. Xavier Ramon ha fet una anàlisi dels atemptats de Barcelona a través de 14 mitjans en la seva versió digital. “En general, la informació ha estat acurada i usant mètodes lícits”, ha manifestat Ramon. Per la seva banda, Jubierre ha tractat el tema de les imatges durant aquells dies.


Categories: AjuntamentSocietat