La bestiola festiva Bakardat, de la colla Bakanards, entra a l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya

05 mar 2024

Aquest gest suposa un avenç per al grup, fundat el 2019, i per a les tradicions populars begurenques.

Bakardat, la carismàtica bestiola popular del grup de gralla i percussió begurenc Bakanards, ha estat incorporat a l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya. És un pas endavant en el reconeixement i difusió de les arrels culturals del poble, ja que és la primera bèstia begurenca.

Bakardat és una creació única nascuda de la imaginació col·lectiva dels membres del grup Bakanards que combina elements tradicionals i innovadors per aportar una nova dimensió al paisatge festiu. És una barreja de peix de roca, rascassa morena i drac daigua que s’empeny amb un carro i escup aigua i foc. 

S’ha fabricat al taller de gegants gironí Ventura i Hosta i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur, que ha donat suport al seu desenvolupament amb la voluntat d’enriquir el teixit associatiu local i l’experiència cultural del veïnat i les persones visitants. Amb el Bakardat com a nova incorporació a l’Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, Begur reafirma el seu compromís amb la preservació i la celebració de les seves tradicions festives.

 


Categories: Cultura