La Biblioteca Salvador Raurich celebra l’Any Rector de Vallfogona amb un espectacle revelador al Casal de la Gent Gran

21 nov 2023

Rector de Vallfogona

Tindrà lloc aquest divendres, 24 de novembre, a les 8 al Casal de la Gent Gran de Begur.

En el marc de la commemoració dels 400 anys de la mort del Rector de Vallfogona, la Biblioteca Salvador Raurich de Begur ha organitzat un esdeveniment per apropar aquesta figura cabdal al gran públic. L’espectacle, titulat ‘Tota la veritat del Cas del Rector de Vallfogona’ i dirigit per Albert Estenegre, tindrà lloc el divendres 24 de novembre a les 8 de la tarda al Casal de la Gent Gran de Begur.

Francesc Vicent Garcia i Ferrandis, nascut a Saragossa el 22 de gener del 1579, va ser ordenat sacerdot a Vic i va esdevenir el Rector de Vallfogona amb 28 anys. Primer poeta en llengua catalana d’estil Barroc, ha estat una figura envoltada de mite i llegendes al llarg dels segles. Aquesta personalitat complexa, que va deixar una empremta indeleble en el patrimoni cultural català, és recordada i celebrada en l’Any Rector de Vallfogona, que se celebra enguany.

Amb la commemoració dels 400 anys de la seva mort, la Biblioteca Salvador Raurich busca apropar aquest personatge enginyós i murri al cor del públic.


Categories: BibliotecaCultura