La cala d’Aiguablava, a Begur, recorda dissabte el seu passat romà
29 mai 2018
La cala d’Aiguablava, a Begur, torna a recordar aquest dissabte el seu passat romà, ja que era un espai utilitzat per fondejar en la seva ruta marítima cap a Roma des del segle III aC. La festa romana, Aiguablava romana, que arriba enguany a la cinquena edició, començarà a les 11 del matí i hi haurà bateig arqueològic, snorkel a la rèplica del jaciment submarí, jocs infantils romans, torn romà i degustacions de productes gastronòmics de l’època clàssica als dos restaurants de la cala, Toc al Mar i Les Acàcies.
Els batejos arqueològics es faran al matí, de 10 a 12 hores, i a la tarda, de 15 a 17 hores. A més, al matí també es complementarà amb snorkel. Aiguablava compta amb un parc arqueològic subaquàtic format per rèpliques d’àmfores i altres estris trobats en les excavacions dels 3 vaixells romans localitzats i altres troballes. A més, l’any passat es va inaugurar un plafó explicatiu del jaciment submarí.
Per la seva banda, els jocs infantils, es faran també matí, d’11 a 13,30, i tarda, de 17 a 19,30. Entre els jocs infantils hi haurà el io-io, el joc de l’aro, ludus deltae, les xanques, funem saltae, el joc del cercle i la xarranca. A més, al llarg del dia es podrà veure el funcionament d’un torn romà.
Aiguablava Romana és una iniciativa del club d’immersió Begur Dive, amb la implicació de les empreses de la cala, El Toc, MET, Les Acàcies i Sa Blava. A més, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament, el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), Espai Mas d’en Pinc i Cressi.
Paral·lelament, L’Ajuntament de Begur, a través de l’àrea de Cultura, organitza, el dia abans, una conferència sobre arqueologia a Aiguablava, a càrrec de Gustau Vivar, director del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC). La conferència es farà a les 18,30 hores a la sala d’exposicions de les Escoles Velles. Seguidament, al mateix espai, s’inaugurarà oficialment l’exposició fotogràfica sobre els treballs del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya en diferents derelictes localitzats a la cala, entre els anys 2006 i 2014. La mostra, “Arqueologia a Aiguablava”, estarà oberta fins al 9 de juny i clou les programades per Cultura per aquesta primavera.
Més informació: