La Castanyada arriba a Begur i Esclanyà amb activitats per a tota la família

25 oct 2019

Del 31 d’octubre al 9 de novembre, la Fira de la Castanyera de Begur i la Festa de la Castanyada d’Esclanyà ompliran les places i carrers de múltiples propostes per a celebrar una de les festes tradicionals més esperades del municipi.

La promoció i el foment d’activitats lúdiques i culturals adaptades a les necessitats dels infants, els joves i les famílies del municipi és un dels objectius de l’Ajuntament de Begur. En el marc d’aquesta política d’oci inclusiu, la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme organitza aquest 2019 una nova edició de la Fira de la Castanyera de Begur; i la Comissió de Festes d’Esclanyà, una nova cita de la Festa de la Castanyada d’Esclanyà.

Del 31 d’octubre al 3 de novembre vine a gaudir de la Fira de la Castanyera de Begur

La Fira de la Castanyera de Begur oferirà al llarg de quatre dies, del 31 d’octubre al 3 de novembre, prop d’una vintena de propostes dirigides a tota la família en espais com el carrer Boadella, les places de l’Església i Lluís Esteva i Cruañas, el Cinema Casino, l’Església de Sant Pere de Begur o la Sala d’Exposicions. I tot de la mà de l’Esplai Municipal Autèntic Begur, l’AMPA de l’Escola Dr. Arruga, XIKS, Bakanards Begur i la Coral de Begur; a qui el consistori agraeix la seva implicació en l’esdeveniment.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, fa una crida a la participació i avança que “la celebració de la Castanyada ens brinda una ocasió perfecta per a sortir al carrer en família i gaudir de la vitalitat de les nostres entitats, per fer poble, i per mantenir ben viva entre els més joves una festivitat molt nostra”. 

L’activitat a Begur començarà el dijous 31 amb dues propostes vinculades a la festa de Halloween: un original túnel del terror i l’activitat infantil “Vine a maquillar-te de Halloween amb l’AMPA”. Ja l’endemà, la vila donarà la benvinguda al mes de novembre amb una fira d’artesans, venda de productes de Halloween, una nova edició de l’activitat “Vine a maquillar-te de Halloween amb l’AMPA”, el taller “Fem la bossa per posar les castanyes”, una castanyada popular, un taller de batucada per a totes les edats, i una edició especial de la NAC (Nit dels Amants del Cinema).

Arribats ja al cap de setmana, i a l’equador de la Fira de la Castanyera de Begur, serà el torn, dissabte 2 de novembre, per a la fira d’artesans; el IV Concert de Germanor de Corals; una actuació infantil a càrrec de la velleta Castanyera; el concurs de disfresses infantils; berenar popular; l’entrega de premis del Concurs de Cartells de la Fira de la Castanyera 2019; i una sessió de cinema. Les activitats clouran el diumenge 3 de novembre amb la fira d’artesans i una nova sessió de cinema.

Finalment, tots aquells que s’acostin a la Sala d’Exposicions també podran visitar una mostra amb els cartells del Concurs de la Fira de la Castanyera, un recull on trobar-hi, entre d’altres, els cartells guanyadors de l’any 2018, obra d’Alba Arbonès Martín (Escola Dr. Arruga de Begur) i Mila Martín Cercós (Escola Olivar Vell d’Esclanyà), i que són els protagonistes del disseny del programa d’activitats d’enguany.

El poble d’Esclanyà allarga l’activitat festiva fins al 9 de novembre

En paral·lel a la Fira de la Castanyera de Begur, els dies 31 d’octubre i 9 de novembre també se celebrarà a Esclanyà la Festa de la Castanyada, organitzada per la Comissió de Festes d’Esclanyà.

En aquest cas, l’organització ha previst per dijous 31 d’octubre un túnel del terror sense ensurts i un túnel del terror amb ensurts. I dissabte 9 de novembre, els veïns i veïnes d’Esclanyà també podran prendre part d’activitats amb ambientació castanyera, l’arribada de la Castanyera, jocs tradicionals de fusta, un espectacle d’animació i castanyes, coca i garnatxa per a tots els assistents.

L’Ajuntament convida els veïns i veïnes a participar de les diferents propostes de Castanyada i Halloween que se celebraran al llarg dels pròxims dies a Begur i Esclanyà i demana a la ciutadania que comparteixi la seva experiència a les xarxes socials amb les etiquetes #FiraCastanyeraBegur, #FestaCastanyadaEsclanyà i #BegurEsAutentic.


Categories: CulturaFestes