La consellera d’Empresa i Coneixement presidirà a Begur el lliurament de les distincions a barris i viles marines, pobles amb encant i viles amb caràcter

18 nov 2019

Durant l’acte Maria Àngels Chacón lliurarà a Begur el segell turístic de “Vila Marinera”, que reconeix el municipi com una de les poblacions del litoral català que conserva viva la cultura lligada al mar.

Begur es convertirà oficialment aquest mes de novembre en el primer municipi de la comarca del Baix Empordà, conjuntament amb Palamós, en rebre la distinció de “Vila Marinera” per part del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de Turisme.

La consellera Maria Àngels Chacón serà l’encarregada d’entregar al poble de Begur aquesta certificació en el marc de l’acte de lliurament de les distincions a barris i viles marineres, pobles amb encant i ciutats i viles amb caràcter que se celebrarà aquest dimecres 20 de novembre a la Capella de la Mare de Déu del Carme, a Sa Tuna.

L’esdeveniment començarà a les 12 del migdia i comptarà amb l’assistència destacada, entre d’altres, de l’alcaldessa de Begur, Maite Selva; David Font, director de l’Agència Catalana de Turisme; Damià Serrano, director de màrqueting d’experiències i recerca de l’Agència Catalana de Turisme; Josep Marià Fortià i Dolors Vidal, membres del Comitè d’Experts; i representants de les diferents poblacions condecorades.

Begur, “Vila Marinera”

La marca de “Vila Marinera”, impulsada per l’Agència Catalana de Turisme l’any 2018, s’adreça a les poblacions litorals que conserven viva la cultura lligada al mar. Municipis, com Begur, que per les seves característiques naturals, paisatgístiques i el patrimoni cultural que ha conservat els permeten oferir experiències vinculades a la seva descoberta.

Maite Selva, alcaldessa de Begur, explica que la concessió d’aquest segell “reconeix la tasca ingent que les nostres entitats, la nostra ciutadania i el consistori han dut i duen a terme per a posar en valor, dignificar, preservar i promocionar conjuntament un dels nostres principals actius com a poble”.

En la mateixa línia, Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, posa en valor la tasca de tots els treballadors municipals implicats en la preparació d’aquesta candidatura i afirma que “és indubtable que aquestes distincions ens aportaran un valor afegit més molt important a nivell turístic, i això ens donarà noves eines per a mantenir la màxima qualitat de totes les iniciatives que es duen a terme a la població”.

Una cursa de fons iniciada a principis de 2019

L’Ajuntament de Begur, per unanimitat del Ple, va acordar el passat mes de febrer de 2019 sol·licitar la seva adhesió al segell turístic de la Generalitat “Vila Marinera”. Un cop feta l’aprovació, l’àrea de Promoció Econòmica i Turisme va presentar tota la documentació i informes necessaris que havien de permetre a l’Agència Catalana de Turisme estudiar i valorar la concessió d’aquest certificat. Finalment, l’ens ha acordat concedir a Begur la distinció de “Vila Marinera”.


Categories: Turisme