La Covid-19 no atura les donacions de sang a Begur

10 jun 2020

L’Ajuntament agraeix la implicació de tots els veïns i veïnes que van prendre part d’una nova jornada de donació de sang organitzada pel Banc de Sang i Teixits.

El Casal de la Gent Gran de Begur va acollir el 9 de juny la segona jornada de donació de sang d’aquest 2020 al municipi, en una acció impulsada pel Banc de Sang i Teixits amb la col·laboració directa de l’Ajuntament.

Des de les 17 a les 21 h es van realitzar un total de 49 donacions –entre elles, de set persones que donaven sang per primer cop-. També es van produir cinc oferiments més de persones que volien donar sang però no van poder fer-ho perquè no complien amb els requeriments necessaris, i dues persones es van inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia (REDMO). Aquestes xifres representen, doncs, un nou augment en el nombre de donants respecte la darrera convocatòria, que va tenir lloc el passat 4 de febrer. Aleshores, es van realitzar 33 donacions.

El consistori valora molt positivament la participació, felicita els veïns i veïnes pel seu gest altruista i els convida a col·laborar en properes campanyes.

Com és la donació de sang en temps de Covid-19?

La donació de sang és aquests dies una de les activitats imprescindibles que la població pot fer per afavorir el funcionament del sistema sanitari i l’atenció als pacients dels hospitals.

El Banc de Sang, organisme del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, segueix les mesures de prevenció i seguretat i les aplica al conjunt de les seves campanyes. Així, entre d’altres accions, els donants disposen de gel esterilitzant en arribar a l’espai, han de guardar una distància mínima d’un metre amb la resta de persones i tenen un bolígraf d’un sol us per emplenar el qüestionari, entre d’altres.

Cal recordar, a més, que el coronavirus Covid-19 no es pot transmetre per la sang, sinó per via respiratòria, amb la qual cosa el procés de donació i transfusió disposa de la seguretat habitual.

 


Categories: Sanitat