La deixalleria mòbil torna a instal·lar-se a Esclanyà

15 jun 2020

Com a mesura excepcional, després de l’ús notable que en van fer els usuaris i usuàries el passat cap de setmana, l’aparcament del Local Polivalent torna a acollir el servei de deixalleria mòbil el proper dissabte 20 de juny, de 10 a 13 hores.

Atès el moment d’excepcionalitat per la crisi sanitària generada per la pandèmia de la Covid-19 que va obligar a aturar la instal·lació de la deixalleria mòbil a Esclanyà, l’Ajuntament de Begur informa que es torna a reactivar el servei el proper dissabte 20 de juny, de 10 a 13 hores.

Després de l’èxit d’afluència el passat dissabte 6 de juny, la deixalleria mòbil tornarà a ubicar-se a l’aparcament del Local Polivalent d’Esclanyà. El consistori recorda als veïns i veïnes que els residus admesos a la deixalleria mòbil són els següents:

. Residus domèstics especials: pneumàtics, làmpades fluorescents, bateries, dissolvents, pintures i vernissos, piles, frigorífics, olis minerals usats, olis vegetals, radiografies, aerosols, pesticides.

. Residus domèstics reciclables: paper i cartró, vidre, envasos, ferralla, fusta, tèxtil, ferralla electrònica, vidre pla, pa sec, cables elèctrics, ampolles de cava, runes i altres residus de la construcció, restes de poda i voluminosos.

L’Ajuntament informa que cal seguir totes les mesures de seguretat i prevenció establertes per les autoritats competents, deixant una distància de dos metres entre usuaris i usuàries, així com dur mascareta per fer ús de la deixalleria mòbil.

Un servei amb una gran acceptació

El Consell Comarcal del Baix Empordà va informar l’Ajuntament de Begur que el poble d’Esclanyà va ser durant el passat 2019 el punt de la comarca on més visites es van registrar a la deixalleria mòbil d’entre el total de 22 municipis del Baix Empordà que presten aquest servei. Fins a 375 usuaris i usuàries van fer ús durant l’any passat d’aquesta prestació que, més enllà del moment actual d’excepcionalitat, s’ofereix el primer dissabte de cada mes a l’aparcament del centre Polivalent d’Esclanyà. I aquestes prop de 400 persones van dipositar a la deixalleria mòbil un total de 6.320 kg de residus.


Categories: Medi Ambient