La deixalleria municipal reobre per a tots els usuaris a partir de dimecres

05 mai 2020

Els treballadors i les persones que en facin ús hauran de complir unes estrictes mesures de seguretat i d’higiene per tal de prevenir la propagació de la Covid-19.

Aquest dimecres 6 de maig la deixalleria municipal de Begur reobrirà de nou les seves portes perquè en puguin fer ús tots els usuaris domèstics. L’equipament havia limitat i restringit la seva activitat des del passat mes de març degut a la crisi sanitària de la Covid-19; i aquest mes de maig, en el marc de la fase inicial del procés de desconfinament, tornarà a prestar servei als veïns i veïnes.

L’horari d’obertura de la deixalleria municipal serà de dilluns a dissabte, de 08.30 h a 13 h, i de dimecres a divendres, de 14.30 h a 18 h; i en podran fer ús tots els usuaris domèstics i els usuaris procedents d’activitats econòmiques, si bé aquests darrers ja hi podien accedir des del passat 17 d’abril.

Es demana a la població seguir les mesures de seguretat i no saturar el servei en els primers dies de funcionament

La reobertura de la deixalleria municipal a tots els usuaris domèstics anirà acompanyada de la implantació d’unes estrictes mesures de seguretat d’obligat compliment per a totes aquelles persones que accedeixin a l’equipament amb l’objectiu de garantir la seguretat d’usuaris i treballadors i prevenir el contagi i propagació de la Covid-19:

. Mantenir una distància de seguretat mínima de dos metres respecte l’encarregat de la deixalleria i la resta d’usuaris.

. Utilitzar mascareta de protecció.

. No compartir objectes amb el personal de la deixalleria. L’usuari haurà de dipositar els residus al lloc indicat per l’encarregat i per mitjans propis.

Es reprenen tots els serveis de recollida de residus

En paral·lel, després d’aturar-se temporalment els serveis de recollida de voluminosos i restes vegetals un cop es va decretar l’estat d’alarma per la Covid-19, aquest mes de maig també s’han reprès ambdós serveis. En el cas de les restes vegetals, la recollida es va reactivar el passat dia 1, mentre que la recollida de materials voluminosos comença el dimarts 5 de maig. El servei de recollida de residus porta a porta, en canvi, s’ha mantingut plenament operatiu durant el període de confinament.

La recollida de restes vegetals i voluminosos -així com comunicar incidències o compartir informació de voluminosos- es pot fer a través de l’aplicació mòbil Civiwaste. Tots els usuaris que fan ús de l’app poden tenir el control del servei de recollida de residus porta a porta que es duu a terme en el seu domicili: comunicant incidències amb els cubells de recollida, consultant el calendari de recollida, informant en cas que no s’hagi produït la recollida, o activant o desactivant el servei de recollida porta a porta si durant uns dies l’habitatge es trobarà desocupat.

L’app Civiwaste és gratuïta i es troba disponible per a mòbil i tauletes tàctils en diferents idiomes. Per a més informació sobre com descarregar l’aplicació i els passos a seguir per a la seva instal·lació, podeu consultar aquest espai web.

Instruccions per a la correcta gestió dels residus domèstics durant el confinament

Finalment, la Regidoria de Medi Ambient recorda que les llars amb casos positius de Covid-19 han d’adoptar un seguit de mesures en la gestió dels seus residus en cas d’utilitzar les àrees d’emergència. El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic va aprovar un seguit d’instruccions per a la gestió dels residus domèstics durant la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19. En el cas de Begur i d’Esclanyà, les mesures a adoptar per part dels veïns i veïnes es poden consultar en aquest enllaç.

 

 


Categories: Medi Ambient