La Fira de la Castanyera torna a omplir Begur de tradició i cultura

02 nov 2021

Èxit de organitzatiu, de participació i d’assistència en les prop de 30 activitats que s’han organitzat al municipi des del 26 d’octubre a l’1 de novembre. Aquest dissabte, Esclanyà també celebrarà la Festa de la Castanyada.

Dilluns 1 de novembre, diada de Tots Sants, Begur va posar el punt final a la celebració de la Fira de la Castanyera d’aquest 2021; un esdeveniment que ha tornat enguany de la mà de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament -després de l’aturada del 2020 a causa de la pandèmia- amb la mateixa energia i vitalitat que la caracteritzat al llarg dels darrers anys.

I ho ha fet, també, amb un veritable èxit organitzatiu, de participació i d’assistència. Durant set dies, del 26 d’octubre a l’1 de novembre, van ser molts els veïns i veïnes i visitants que van voler gaudir de prop d’una trentena de propostes per a tots els públics.

Eugeni Pibernat, regidor de Promoció Econòmica i Turisme, fa un balanç molt positiu de l’esdeveniment i avança que “any rere any la Fira de la Castanyera ha anat creixent en nombre d’activitats i de visitants i enguany ha assolit unes fites mai vistes fins ara. Aquest 2021 hem volgut fer una passa endavant a nivell organitzatiu, tant des de l’Ajuntament com des de les entitats, i la resposta no ha pogut ser millor. Tothom ha quedat gratament sorprès i hem assolit els objectius que ens havíem marcat”.

Eugeni Pibernat, a més, afegeix que “durant aquests darrers dies l’ocupació hotelera i en la restauració a fregat el 100%” i això “ens ha permès donar continuïtat a l’activitat turística al poble i allargar la temporada per a tots els negocis locals, amb el benefici que això suposa per a la dinamització social, cultural, turística i econòmica de Begur”.

La Biblioteca Salvador Raurich, el Cinema Casino, la plaça de l’Església, el carrer Sant Pere, la plaça Lluís Esteva i Cruañas, la Sala d’Exposicions i el carrer Boadella, van ser els escenaris principals de la commemoració de la Fira de la Castanyera de Begur 2021; que va tenir en l’Escape Room La Castanyera de Begur i el Concurs de Cartells de la Fira de la Castanyera 2021 dos dels seus principals atractius. A més, tampoc hi van faltar activitats com hores del conte, tallers, sessions de cinema, fira d’artesans, activitats infantils, túnels del terror o una castanyada popular.

El poble d’Esclanyà allargarà l’activitat festiva fins al 6 de novembre

En paral·lel a la Fira de la Castanyera de Begur, el dissabte 6 de novembre també se celebrarà a Esclanyà la Festa de la Castanyada, organitzada per la Comissió de Festes d’Esclanyà. En aquest cas, l’organització ha previst jocs tradicionals de fusta i un espectacle d’animació a la Sala Polivalent.

Mentrestant, el 30 d’octubre el carrer Boadella ja va acollir amb motiu de la festa de Haloween un original túnel de la por de la mà de l’Esplai Autèntic de Begur.

Per a més informació podeu consultar el web www.visitbegur.cat.