La Fira d’Indians 2022 ens proposarà dos espais: un centre històric de Begur dedicat a la cultura i al passeig; i un Parc de l’Arbreda amb propostes lúdiques, festives i gastronòmiques

11 abr 2022

Del 2 al 4 de setembre Begur tornarà a acollir una nova edició d’aquest icònic esdeveniment que enguany evoluciona i aposta per una nova distribució dels diferents espais de la fira.

Aquest any 2022 -sempre que la pandèmia de Covid-19 així ho permeti- tornarà a Begur la tradicional i icònica Fira d’Indians. I ho farà durant el primer cap de setmana del mes de setembre amb la seva dissetena edició, amb grans novetats sota el braç i amb els mots indians com a temàtica principal.

Després que l’any passat la Fira d’Indians donés pas temporalment a un nou format adaptat a la pandèmia -el Begur Indià-, enguany l’Ajuntament aposta per recuperar la fira i la seva essència habitual, que l’han convertit al llarg dels anys en un dels esdeveniments lúdics i culturals de referència al territori i arreu del país.

I per aquesta nova edició la Fira d’Indians de Begur evoluciona i oferirà a tots els assistents una nova distribució dels espais per tal de garantir la millor experiència possible a tots els veïns i veïnes i visitants que vulguin gaudir d’aquesta proposta i adaptar la fira als seus interessos i necessitats.

Eugeni Pibernat, regidor de Turisme, explica que “vull agrair a tot l’equip indià i a totes les persones i treballadors de l’Ajuntament implicats en la Fira d’Indians la seva tasca ingent per a recuperar enguany la fira, millorant-la i potenciant-la més que mai. Estem convençuts que les novetats que introduirem aquest 2022 representaran un verdader salt qualitatiu”.

Al llarg dels darrers dies el consistori ja s’ha reunit amb les associacions locals per tal de començar a planificar la Fira d’Indians 2022 i coordinar la seva presència a la fira. En aquest sentit, el teixit associatiu begurenc tornarà a estar implicat i a tenir un paper molt destacat en l’esdeveniment.

La Fira d’Indians 2022 proposa dos espais ben diferenciats

Així, la principal novetat que presenta la XVII Fira d’Indians de Begur és la definició de dos espais principals i ben diferenciats per a l’organització de les diferents propostes.

El primer d’ells és el centre històric de Begur. En aquesta zona l’Ajuntament hi prioritzarà la cultura i un ampli espai més familiar, per al passeig i el gaudi de la fira. Per tot plegat, ja no hi seran les tradicionals parades i actuacions de carrer; que se substituiran per decoracions de carrers, fil musical, actes culturals (com ara exposicions sobre els mots indians, la temàtica escollida per enguany), conferències, mercat d’ultramar, tallers infantils, oficis indians, actuacions musicals, teatre…

I el segon espai de la fira serà el parc de l’Arbreda. Allà hi haurà la zona de “xiringuitos” (un dels mots indians amb origen cubà) i tothom qui hi accedeixi podrà gaudir d’una àrea més gastronòmica, lúdica i festiva, amb diferents propostes i tallers al llarg de tota la jornada.


Categories: Turisme