La Fundació Hospital Sant Carles de Begur dona 30.000€ a diferents entitats socials

04 oct 2023

  • La Fundació Hospital Sant Carles de Begur dona 30.000€ a diferents entitats socials

L’acte de lliurament s’ha fet a la Sala de Plens, en un acte presidit per l’alcaldessa de Begur i presidenta de la Fundació, Maite Selva.

Aquest dimarts, 3 d’octubre, ha tingut lloc l’acte de lliurament dels donatius de la Fundació Hospital Sant Carles de Begur a diferents associacions i fundacions de l’àmbit social, cooperatiu i la salut. L’acte, celebrat a la Sala de Plens de l’Ajuntament, ha comptat amb la presència dels membres de la Fundació i representants de totes les entitats que rebien el donatiu.

L’alcaldessa Maite Selva, en la seva intervenció, ha constatat: “Cal fer un doble agraïment, d’una banda, agrair a la Fundació la seva generositat i treball constant, i per l’altra, felicitar i encoratjar les diferents entitats que reben el donatiu per la gran tasca que realitzen en els seus àmbits. No oblidem que en realitat els beneficiaris d’aquestes ajudes són totes les persones que aquestes associacions i fundacions atenen dia rere dia”. Durant l’acte, també ha pres la paraula Mossèn Taberner, administrador de la Fundació Hospital Sant Carles, qui ha repassat la trajectòria de la Fundació, amb una antiguitat de 200 anys i creada pel Dr. Comas i Ros.   

Les entitats donatàries  

En l’actualitat, la Fundació gestiona un edifici on viuen sis famílies, una casa familiar a l’entrada de Begur i dues botigues. La gestió d’aquests immobles aporta uns beneficis que la Fundació deriva a entitats que col·laboren amb Begur i rodalies amb projectes socials, de salut i cooperatius. En aquest sentit, la Fundació ha lliurat 6.000 euros a cadascuna de les següents cinc associacions: Càritas Begur, Centre Ocupacional i Especial de Treball Tramuntana Palafrugell, Fundació Josep Carreras, Fundació Oncolliga Girona i Fundació Vimar.

Quarta convocatòria de beques per a estudis superiors

El Patronat de la Fundació Hospital Sant Carles de Begur manté oberta la quarta convocatòria de subvencions per a la realització d’estudis postobligatoris dirigides al col·lectiu de joves de Begur, Esclanyà i Regencós. El pressupost total destinat a beques pel curs 2023 – 2024 és de 10.000 €. Les sol·licituds es poden presentar fins al 20 d’octubre al correu electrònic patronathospitalsantcarles@gmail.com.


Categories: Societat