La instal·lació d’una àrea d’emergència a Esclanyà, a votació!

14 gen 2021

Del 18 al 26 de gener els veïns i veïnes d’Esclanyà podran escollir mitjançant una consulta popular si volen que s’habiliti al poble una àrea d’emergència d’aportació de residus.

Després de la constitució el passat mes d’octubre de 2020 del Consell Municipal d’Esclanyà, l’Ajuntament de Begur referma aquest 2021 la seva aposta per a seguir potenciant la participació ciutadana al poble i per a seguir implicant els veïns i veïnes en la presa de decisions. Així, aquest mes de gener el consistori ha obert un procés participatiu per consultar a la població si vol que s’habiliti al terme municipal una àrea d’emergència d’aportació de residus.

Dimarts 12 de gener es va dur a terme el repartiment d’una carta a tots els domicilis d’Esclanyà on s’expliquen els detalls d’aquesta consulta popular i que inclou una butlleta que cada unitat familiar podrà emplenar amb la seva resposta afirmativa o negativa sobre la pregunta que es formula: “Vol la instal·lació d’una àrea d’emergència a Esclanyà?”.

Cada unitat familiar podrà emetre un únic vot i la butlleta amb la resposta s’haurà de dipositar del 18 al 26 de gener, de 09 a 19 h, al Local Polivalent d’Esclanyà. El recompte s’efectuarà el dia 27 de gener a les 17.30 h, quan es coneixerà el resultat definitiu de la consulta. En cas que alguna unitat familiar encara no hagi rebut la carta o aquesta s’hagi extraviat, pot adreçar-se a la Mari Martín, que disposarà de còpies originals per a resoldre qualsevol incidència que s’hagi produït.

Manel Vallès, regidor de Participació Ciutadana, anima tots els veïns i veïnes d’Esclanyà a prendre part del procés i explica que “com més ampli sigui el recompte de vots, més representativa serà la voluntat dels esclanyencs i esclanyenques”.

Què són les àrees d’emergència?

Les àrees d’emergència estan pensades per fer-ne un ús extraordinari o excepcional i el seu accés és restringit i controlat. Per accedir-hi s’haurà d’utilitzar una targeta d’identificació que es pot recollir del 18 al 22 de gener al Local Polivalent d’Esclanyà.

Les àrees d’emergència es construeixen sobre base de formigó pintades amb òxid de ferro i tancament en fusta. Les portes són de fusta, totalment integrades amb la resta del tancament. Totes les àrees disposen d’una càmera amb focus d’il·luminació nocturn; i els diferents contenidors habilitats disposen de les següents fraccions i volums: rebuig (1.100 litres), envasos (1.100 litres), paper (1.100 litres), vidre (360 litres), FORM – fracció orgànica (240 litres), i restes vegetals (11.000 litres).