La màgia de Carmen Amaya torna brillar i a omplir de gent Begur durant el cap de setmana

21 nov 2022

L’Ajuntament de Begur felicita a l’Associació de Comerç i Turisme pel nou èxit organitzatiu i de convocatòria del Festival Carmen Amaya, que enguany ha celebrat la seva cinquena edició.

Diumenge 20 de novembre va finalitzar amb èxit la cinquena edició del festival Carmen Amaya a Begur organitzat per l’Associació de Comerç i Turisme (ACiT) amb la col·laboració de l’Ajuntament de Begur. Tres dies dedicats a la cultura i al flamenco amb una diversa oferta d’activitats per a totes les edats, tallers i actuacions musicals.

L’acte inaugural va tenir lloc el 18 de novembre a la plaça Forgas, on Maria Dávila va fer una petita representació de “baile” en homenatge a l’últim ball de la Carmen Amaya a l’antiga fàbrica Forgas l’any 1963; i, seguidament, a la tarda va tenir lloc la conferència feminista “L’empoderament femení al flamenco. Un breu recorregut a la presència de la dona a la seva història” amb Maria Jesús Castro.

L’endemà, dissabte 19 de novembre, va ser el torn de la ruta matinera en homenatge a Carmen Amaya, per segon any consecutiu a càrrec de la guia turística Sandra Bisbe; i del taller de pintura en moviment amb la professora de pintura Martine Van Noort. Tampoc hi van faltar propostes com les masterclass de palmas i nudillos amb els jerezanos Luis Cantarote “El Lua” i Manuel Cantarote, i les masterclass de baile “por bulerías” i “de tangos” amb la Maria Dávila, totes amb un gran èxit de participació.

Dissabte al migdia es va poder gaudir de l’espectacle gratuït de flamenco fusión “Miradas” que va omplir de gom a gom la plaça de la Vila, amb Laura Guillén “La Bicha”, David Porta “El Rubio” i Cia. Per la tarda-vespre les butaques del Casino Cultural es van omplir de gent amb una ocupació del 95% a la sessió de la tarda i una gran ocupació a la sessió del vespre per a gaudir a de l’espectacle de flamenco “Somorrostro!” amb “El Chicuelo”, “La Chicuela” i altres artistes que van commoure a tots els assistents amb cante, baile, guitarra i palmas. La jornada de dissabte va finalitzar amb un aftershow de flamenco bits al bar musical La Lluna.

Finalment, diumenge 20 de novembre va ser el torn per a la sardinada popular com a acte de cloenda al Mas d’en Pinc, la casa de Carmen Amaya, on més de 140 persones van poder gaudir del dinar i el concert de rumba catalana amb “Som Caliu”. Un èxit total.

A més, també cal destacar que durant tot el cap de setmana el Castell de Begur i l’Església d’Esclanyà es van il·luminar de color vermell en honor a Carmen Amaya; i que el dijous 17 de novembre va tenir lloc una classe de flamenco a l’Escola Doctor Arruga de Begur per tal d’acostar el flamenco als més petits de la casa, potenciant, així, el caràcter inclusiu d’aquest esdeveniment, amb propostes per a totes les edats. Aquesta mateixa classe també es durà a terme el 23 de novembre a l’Escola l’Olivar Vell d’Esclanyà.


Categories: Promocio Economica